Mersin’in için bir araya geldiler | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in için bir araya geldiler

2016 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan Taşeli Platformu Derneği, isim ve tüzük değişikliğine gitti. Dernek, 3. Olağan Genel Kurulu’nda iletişimci iş insanı Hasan Gezer Başkanlığında oluşturulan 34 kişilik yönetim kurulu ile yollarına “Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği / Mersin Gelecek Platformu-MEGEP” olarak devam etme kararı aldı.

Mersin’in için bir araya geldiler


ZELİHA ÖZİPEK

 

Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Haysiyet Divanı, Onur Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu gibi kurulları, milletvekillerinden belediye başkanlarına, iş dünyasının önde gelen patronlarından bürokratlara, sanatçılardan sinema oyuncuları ve yapımcılara, spor dünyasından basın mensuplarına, ekonomistlerden bilişimcilere, hukukçulardan mühendislere kadar özellikle Mersin’de ve İstanbul’da yaşayan Mersinli ve Mersin sevdalılarından oluşturuldu.

Başkan Hasan Gezer, MEGEP’in hiç bir siyasi, ideolojik ve ekonomik çıkar grubuna angaje olmadığını belirtere, “MEGEP, Mersin’in geçmişten günümüze taşınan sorunlarına ve bu kentin ve bu kentin insanlarının geleceğine duyarlı, sağduyulu, alanında donanımlı, dünyanın neresinde olursa her bir Mersinli’nin yanında olacak samimi insanların oluşturduğu ve gün geçtikçe büyüyecek, üstün vasıflara sahip, kamu faydasına hizmet eden sağlıklı bir sivil toplum kuruluşu niteliğini pekiştirmeyi hedefleyen çok güçlü lobicilik projeksiyonu ile hareket edecek” ifadelerini kullandı.

Toplumları büyük hedeflere ulaştırmada “toplam faydanın” tesisi için kolektif bilincin olmazsa olmaz şart olduğunu söyleyen Gezer, “Bunu tesis etmek için MTSO başta olmak üzere tüm STK’lar, merkezi yönetim, yerel yönetimler ve mülki idareler yani Mersin’in tüm dinamikleri ve tüm toplumsal kesitlerinin ortak bir bileşkede buluşmasına katkı vermeyi önceleyeceğiz. MEGEP’in bu doğrultuda düzenleyeceği faaliyetlerin ve geliştireceği projelerin Mersin’in güçlenmesini ve kalkınmasını beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

 

“MEGEP, SÖYLEYECEK SÖZÜ OLANLARIN PLATFORMU OLACAK”

 

Aynı zamanda “Think Tank” anlayışı ile üretimlerde bulunacak bir sivil toplum kuruluşunun alt yapısını kurduklarını vurgulayan Gezer, “MEGEP, bilgi, deneyim ve amaç birlikteliğiyle oluşturulmuş takım ruhunun yarattığı sinerjinin toplam faydayı arttıracağı düsturu ile Mersin’in sosyo ekonomik kalkınmasında söyleyecek sözü olanların platformu olacaktır. MEGEP, Mersin'in sorunlarına ve ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek ve önerilerde bulunmak amacı ile Türkiye'de bilinmeyen bir tarih ve turizm cenneti olan Mersin'in, turizm açısından cazip bir bölge olmasını sağlamayı; bölgenin ve Türkiye’nin en güçlü lojistik merkezlerinin en başında gelmesi özelliği -yeni inşaasına başlanan Taşucu Limanı dahil olmak üzere- limanları ve serbest bölgesi ile ticaret için çok önemli bir merkez olması; son dönemde artan egzotik olanlar dahil zengin tarım  ürünlerinin yetiştiği özel bir coğrafyaya sahip olması; Tarsus’tan Anamur’a kadar tüm tarihi zenginlik ve turistik güzelliklerinin  bilinirliği gibi tüm niteliklerin marketinginin yapılasına ön ayak olmayı birincil ödev kabul edecektir” dedi.

 

“GELECEĞİN YAPILANDIRILMASINDA TOPLAM FAYDA”

 

Yapılan yazılı basın açıklamasında “MEGEP, olumlu ya da olumsuz her türlü tarihsel gelişmenin, toplumun her bireyine mal olması gibi, geleceğin sunacağı faydaların planlanması aşamasının da tüm toplumsal kesimlere mal olması gerektiğinden hareket eder. “Gelecek” kavramını varoluşunun merkezine koyan MEGEP, “toplam fayda”nın, ancak tüm kamu ve yerel idareler, diğer STK’lar ve tüm özel toplumsal kesitleri yansıtan bir bileşkeyle oluşturulabileceğine inanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

MEGEP’in Onur Kurulu şu isimlerden oluşmakta; Musa Eroğlu, Ali Avcı, Mustafa Baysan, Ali Müfit Gürtuna.

MEGEP Derneği’nin Yüksek İstişare Kurulu listesi ise şu şekilde; Prof. Dr. Ayşe Çalık, Fatih Mehmet, Prof. Dr. Hasan Şener, Selçuk Dereli, Ayhan Kızıltan, Behiç Çelik, Ali Mahir Başarır, Abdullah Özyiğit, Hidayet Kılınç, Ferhat Aktan, Sadık Altunok, Abdulhalim Yiğit, Aykut Bengi, Murat Sözeri, Dr.Öğr.Üyesi Belma Yağmur, Koral Parça, Dilara Koçak, Metin Durmuş, Mustafa Duru, Ece Müderrisoğlu, Kemal Kaçmaz.