Türkiye’nin en ucuz ekmeği Tarsus’ta | Güney Gazetesi Mersin

Türkiye’nin en ucuz ekmeği Tarsus’ta

Tarsus Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Türkiye’de bir ilke imza atacak. Tarsus Belediyesi halk ekmek satış fiyatında 25 kuruşluk indirime giderek ekmeğin adedini 75 kuruştan satışa sunacak. Belediye günlük 60 bin ekmek üretecek.

Türkiye’nin en ucuz ekmeği Tarsus’ta


Un ve elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle Mersin’de 200 gram ekmek fiyatı 1.5 liradan 2.5  liraya çıkarken Tarsus Belediyesi halk ekmek fabrikasında üretilen ekmeğe zam yapmamış ve 1 liradan satmaya devam etmişti.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ekmek konusunda yeni bir karar aldı ve 200 gram ekmeği Ramazan ayı boyunca 75 kuruştan satacaklarını açıkladı.

Bozdoğan, Ramazan ayı boyunca geliri olmayan ailelere de askıda ekmek uygulaması ile ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı.

Bozdoğan, “Vatandaşlarımız mağdur olmasın, Ramazan’da ekmek almaya zorlanan vatandaşlarımız olmasın diye çabalıyoruz. Halk Ekmek Fırınımızda hijyenik ortamda üretilen ekmekleri vatandaşlarımızın sofrasına artan maliyetlere rağmen 75 kuruşa taşırken Türkiye’ye bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 ‘’TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİNİ VERMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ’’

 

Tarsus’ta Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Bozdoğan, “Ramazan ayı için çalışmalarımızı tamamladık. Yüksek fiyatlar cep yakmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vermekten dolayı mutluyuz. Fiyatların artışının başladığı ilk günden bu yana ekmek satışımız aynı fiyatla devam ediyor. Zam yapmıyor aksine indirime gidiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımıza askıda ekmek uygulamamız sayesinde ücretsiz ekmek dağıtacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)