“Türkiye yönetilmiyor savruluyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye yönetilmiyor savruluyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve bir önceki yıla göre yüzde 57 oranında artan tarımda girdi fiyat endeksi oranlarına tepki gösterdi. Rakamları paylaşan Gökçel, “Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” diyerek iktidara tepki gösterdi.

“Türkiye yönetilmiyor savruluyor”


MAHMUT SÖNMEZ

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılı Ocak ayı tarımsal girdi fiyat endeksi değişim oranlarını açıkladı.  Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarım-girdi fiyat endeksinde 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 10,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,12, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,26 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 31,35 artış gerçekleştiği açıklandı.

Cengiz Gökçel, TÜİK’in yaptığı tarımsal girdi fiyatları oranının yükselişine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Gökçel yaptığı paylaşımda, “TÜİK'e göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 10.12, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,26 arttı. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” diyerek iktidara tepki gösterdi