ZELİHA ÖZİPEK
CHP İl Örgütü’nün düzenlediği törene CHP İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.Törende Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.
CHP İl Başkanı Adil Aktay, törende yaptığı konuşmada, “Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi olan 30 Ağustos, “Ya istiklal ya ölüm” diyen bir iradenin sonucudur. Samsun’da temelleri atılan, Erzurum ve Sivas kongreleriyle şekillenen, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nde cisimleşen bu irade, varlığımızın en güçlü teminatıdır. 30 Ağustos zaferi bizi esaretten demokratik bir Cumhuriyetin özgür yurttaşları olmaya götüren yolun en zorlu dönemecidir.30 Ağustos 1922’den sonra hiçbir güç, millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir ülke olmamızı engelleyemedi, bundan sonra da engelleyemeyecek. Bize bu yolu açan, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi
“İKİNCİ YÜZYILIMIZI YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEĞİMİZ TARİH, 1 NİSAN 2019’DUR”
CHP Mersin İl Örgütü’nün gerçekleştirdiği törene katılan Başkan Seçer, önemli açıklamalar yaptı. Birinci yüzyılında Cumhuriyet’in çok önemli badireler atlattığını belirten Seçer; toplumsal, siyasal, ekonomik, bölgesel çok önemli olaylar yaşadığını söyledi. Türkiye’nin hukuk devleti anlayışından hızla uzaklaştığını ifade eden Seçer, “Türkiye’de insan haklarının, ifade özgürlüğünün, refahtaki adaletli dağıtımın sorgulandığı 2021 yılı ortamında, Türkiye Cumhuriyeti’nde bizler bu ülkenin ulusal kurtuluş mücadelesi veren, partimizi kuran bu kadroların bizlere miras bıraktığı bu davada şu anda gecemizi gündüzümüze katarak çalışma sorumluluğu içerisindeyiz. Çok önemli bir fırsat yakaladığımızı sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum. 31 Mart seçimleri ile Türkiye’de en önemli kentlerin hem nüfus sayısı bakımından, hem ekonomik büyüklük bakımından, hem siyasal, hem kültürel, hem sosyal özellikler bakımından kentleri yöneten belediye başkanları Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları. İkinci yüzyılımızda inşa edeceğimiz, tadilat yapacağımız, restore edeceğimiz, yeniden şekillendireceğimiz Türkiye’de hangi alanlar varsa bunun başlangıcının verildiği tarih, 1 Nisan 2019’dur” dedi.