250 kasap çalışacak | Güney Gazetesi Mersin

250 kasap çalışacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı rahat ve güvenli bir şekilde geçirmesi için bütün birimleri ile görevde olacak. Bayram öncesi çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ulaşım hizmetinden kurban kesim noktalarının ilaçlanması ve dezenfekte edilmesine, mezarlık ve ibadethane temizliğinden denetimlere kadar her alanda çalışmalarını sürdürecek.

250 kasap çalışacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hizmetlerini sıklaştırarak Mersin’i bayrama hazır hale getirdi. Kurban Bayramı’nda da Mersinli vatandaşların rahat ve huzurlu olabilmesi için tüm birimleri ve ekipleri ile görev yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ulaşım hizmetinden kurban kesim noktaları, mezarlıklar, ibadethaneler ve kurban satış noktalarının ilaçlanması ve dezenfekte edilmesine kadar birçok alanda hizmetlerini sürdürecek.

Büyükşehir, bayram öncesi yürüttüğü titiz çalışmayla modern mezbahaları ve mobil kesim ünitelerini vatandaşların kullanımı için hazırladı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ekipleri, kesim yerlerinin bakım ve dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdi. Büyükşehir, Yakaköy, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Mut, Gülnar, Silifke ve yer alan 8 mezbahaya ek olarak Mersin merkezde 7, Tarsus’ta 5, Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Mut, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar ve Çamlıyayla’da 1’er adet olmak üzere toplam 23 mobil kesim ünitesi ile bayramda hizmet verecek.

Mobil kesim üniteleri bayramın 1. günü, mezbahalar ise Kurban Bayramı boyunca faaliyette olacak. Mobil kesim ünitelerindeki kesimler 07:00-18:00 saatleri arasında yapılacak. Kesimler, 250 sertifikalı kasap, 110 yardımcı personel ve her kesimhanede görevli bir veteriner hekim ile veteriner sağlık teknikerleri gözetmenliğinde yapılacak. (Haber Merkezi)