Mersin’de 15 Temmuz kutlamaları | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 15 Temmuz kutlamaları

15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesi, Türkiye’nin yanı sıra Mersin’de de düzenlenecek programlar ile anılacak.

Mersin’de 15 Temmuz kutlamaları


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Darbe girişiminin 5. yıldönümü nedeniyle Türkiye’de ve Mersin’de milletin destansı mücadelesini anacak ve anlatacak çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

MERSİN’DE DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULACAK

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Mersin’de de etkinlikler düzenlenecek. Bugün Saat 10.00’da mülki amirlerin katılımıyla Şehitlik ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla şehitler anılacak. Akabinde Muğdat Camii’nde öğle namazı öncesi şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okutulacak.

Ayrıca Sahil Güvenlik botları halkın ziyaretine açılacak ve Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından şehit yakınları ile gaziler Sahil Güvenlik gemisinde ağırlanacak.

Mersin’de Şehitleri Anma Yürüyüşü ise saat 19.00‘da Millet Bahçesi’nden başlayarak Cumhuriyet Alanı’nda sona erecek. Yürüyüşün ardından Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’den itibaren demokrasi nöbeti tutulacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle belediye başkanları da kutlama mesajı yayımladı. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı açıklamada, “Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve beraberliğine, hukukun ve demokrasinin üstünlüğüne karşı alçak emellerini gerçekleştirmek için darbe girişiminde bulunan FETÖ’cülere karşı bin yıllardır olduğu gibi direnmiş, milletin bağımsızlığını yine milletimizin azim ve kararlılığı kurtarmıştır. Devletimizi ve milletimizi, alçak bir pusuda şehit olan 10 aylık Bedirhan Bebek ile göğsünü gere gere düşmanın üzerine yürüyen Astsubay Ömer Halisdemir’ler ilelebet yaşatacak, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımız Dünya durdukça gök yüzünde dalgalanacaktır” dedi.

 

“DARBECİLERE MİLLETİMİZ ASLA UNUTAMAYACAKLARI BİR DERS VERDİ”

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise darbeye kalkışan hainlerin, 15 Temmuz 2016 gecesinde; Türk milletini bölmek ve demokrasiyi yok etmek gibi bir gaflete düştüklerini kaydederek “Ellerinde ağır silahlar ile masum insanlarımızı hedef alarak hain emellerine ulaşacağını sanan darbecilere, milletimiz asla unutamayacakları bir ders vermiştir. Çünkü Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi dün de istiklali ve istikbaline göz koyanlara karşı canı ve kanı pahasına mücadele etmiş ve bu onurlu mücadelesinden de zaferle ayrılmıştır” şeklinde konuştu.

Türk milletinin hain darbe girişimine karşı tek yürek olup Çanakkale’de ve İstiklal harbinde olduğu gibi ülkenin birlik, beraberliğine kast edenlere geçit vermediğini vurgulayan AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “Aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz; tankın, topun ve baskıcı zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile hüsrana uğramışlardır” diye konuştu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ise yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”

 

“MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında, "Bundan 5 yıl önce 15 Temmuz günü devletimize ve milletimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Vatanımız ve bayrağımız söz konusuysa bizler millet olmaktan da öte tek yürek ve tek vücut oluruz. Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası milli kimliktir, egemenlik ve irade ebediyen Türk milletine aittir. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur” dedi. (Haber Merkezi)