Son 3 ağaç da söküldü | Güney Gazetesi Mersin

Son 3 ağaç da söküldü

Anamur Belediyesi’nin inadını doğa kırdı

Son 3 ağaç da söküldü


ABİDİN YAĞMUR

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanı olan sahil kesimini piknik alanı yapmak istemiş, bunun için kumul alanın üzerine başka yerden getirilen toprakla tabaka oluşturmuştu. Yağışlar ve denizin dalgaları o toprak tabakayı da, sonradan dikilen ağaçları da söküp atmıştı. Suni tabakada kalan son 3 ağaç da son fırtına da yerinden söküldü.

Anamur Belediye başkanı Hidayet Kılınç, ilçeye bir piknik yeri kazandırmak adına sahil kesimindeki kumul alanın üzerine yaklaşık 1 metrelik toprak tabakla örtmüş, farklı yerlerden sökülen ağaçları da bu toprak tabaka üzerine dikmişti.

Ağaçlardan bir kısmı kurudu, çimenler yeşermedi, toprak tabaka zaman içinde inceldi. Geçtiğimiz aralık ayında aşırı yağışlar, deniz dalgalarının yükselmesiyle birleşince toprak tabaka da, taşınan ağaçlar da söküldü, denize karıştı.

Söz konusu suni tabakada sadece 3 ağaç kalmıştı. O 3 ağaç da geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli rüzgara dayanamadı ve yerlerinden söküldü.

Anamur Çevre Platformu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Anamur Belediyesi tarafından, deniz kaplumbağalarının tescilli yuvalama kumsalı içerisinde kalan Karaağaç bölgesinde yapılmak istenen piknik alanı için parklardan, sokaklardan sökülüp getirilerek dikilen ağaçlardan ayakta kalan son 3 ağacı da deniz yerinden söktü. Geçtiğimiz günlerdeki fırtınadan sonra sökülen diğer ağaçları gece vakti kumsaldan alıp götürenlere deriz ki; “Ağaçları almaya gelmeden önce lütfen bize haber verin de; taşımanıza yardım edelim. Ama gündüz vakitlerinde gelirseniz iyi olur. Bu soğukta geceleyin zor olur ıslak kütükleri taşımak.” Önemli not: “Bu ağaçlar kumun üzerinde, denize bu kadar yakın bir mesafede yaşayacak olsaydı, doğa ana zaten dikerdi oraya.”