Bu kez erteleme KİK’den değil, Büyükşehir’den! | Güney Gazetesi Mersin

Bu kez erteleme KİK’den değil, Büyükşehir’den!

Yarın yapılacak “Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı firmaların istemi üzerine 9 Ekim’e ertelendi. İhaleye çok sayıda firmanın başvuru yaptığı ancak, 4 firmanın pandemi kuralları nedeniyle dosyalarını hazırlayamadıkları gerekçesiyle 30 gün erteleme istedikleri öğrenildi.

Bu kez erteleme KİK’den değil, Büyükşehir’den!


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Hafif raylı Sistem-Metro İnşaatı ön yeterlilik ihalesinin bir kez daha ertelendiği öğrenildi.

Bilindiği gibi ilk ihale KİK tarafından iptal edilmişti. Bu kez ise ihalenin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ertelendiği öğrenildi.

“Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi’ ön yeterlilik  ihalesi 22 Eylül Salı günü saat 14.00’de yapılacak, sekiz firmaya ön yeterlilik verilecekti.

 

4 FİRMA 30 GÜN ERTELEME İSTEMİŞ

 

Edinilen bilgiye göre, ihaleye çok sayıda firma dosya verdi. Ancak, 4 firma pandemi kuralları nedeniyle ihale dosyalarını hazırlayamadıkları gerekçesiyle 30 günlük erteleme istedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ise yasal olarak ihaleyi ancak 20 gün erteleme hakkı olduğu için yeni ihale tarihini 9 Ekim 2020 olarak açıkladı.

İhaleye katılan firmalar aynı zamanda işin finansmanını da bulacak. Dosya veren firmalar arasında, yabancı şirketlerin de olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)