TSYD Adana Şubesi’nce düzenlenen gece muhteşem geçti

“Peyami Safa Maracı Spor Basını Ödülleri” törende sahiplerini buldu. Törene TSYD üyelerinin yanı sıra spor camiasından isimler ve bürokratlar katıldı.

TSYD Adana Şubesi’nce düzenlenen gece muhteşem geçti


 

ZELİHA ÖZİPEK

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirilen ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ TSYD Nihat Geven Tesisleri’nde yapıldı.

 

Seyhan Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen gecede jüri tarafından ödüle değer görülen 7 ismin yanı sıra özel ödüllerde verildi. Gecede bir süre önce genç yaşta vefat eden spor spikeri Emre Gönlüşen adına da özel bir ödül verilmesi kararlaştırıldı. Ödülü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik ile Emre Gönlüşen’in babası Cumhur Gönlüşen, Demiören Haber Ajansı Bölge Müdürü Akif Özdemir adına Çağlar Öztürk’e sundu.

 

Usta gazeteci Peyami Safa Maracı adına vefa ödülünün verildiği geceye Maracı Ailesini temsilen merhumun oğlu Güney Maracı katıldı. Ödülü, Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin Temsilcisi Ali Adalıoğlu takdim etti.

 

 Gecede ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, milletvekili Ayhan Barut’a da spora yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ödülleri verildi. TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, “Bu yılki töreni ağabeyimiz, bizlere her zaman örnek olan Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Kendisine bir kez rahmet diliyorum. Gelecek yılki törenimizde yine bir başka merhum üyemiz Hamit Deste ağabeyimiz adına düzenlenecek. Yeni sezonda tüm spor camiasına başarılar diliyorum” dedi. Geceye siyaset ve spor dünyasından birçok seçkin isim katıldı.

 

TSYD'nin düzenlediği Peyami Safa Maracı Spor Basını Başarı Ödülleri yarışmasında Haber kategorisinde Sabah Gazetesi'nden Murat Karaman ile İhlas Haber Ajansı'ndan Eli Ayşenur Bay; Fotoğraf kategorisinde İhlas Haber Ajansı'ndan foto muhabiri Umutcan İşledici, TV görüntü dalında İhlas Haber Ajansı'ndan Süleyman Cenk İdaye, Sayfa Düzeni dalında Çukurova Press Gazetesi'nden Bülent Vezir ile Hürriyet Gazetesi'nden Erhan Zereyak, Köşe Yazısı Dalında Adnan Ercan ödül alırken, Emre Gönlüşen özel ödülü de DHA'dan Akif Özdemir'e verildi….