Sabırları kalmadı | Güney Gazetesi Mersin

Sabırları kalmadı

TFF’nin açıklamasıyla Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Meskispor ile Mersin Süper Amatör Lig Play-Off Grubu’nda mücadele eden Erdemli Belediyespor akıbetinin ne olacağını merakla bekliyor. Kararın bu hafta içerisinde açıklanacağı öğrenildi.

Sabırları kalmadı


Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklama ile Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de sezonu tescil etti. Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de küme düşme ile ilgili kararını açıklamayan federasyonun, önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor. Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu’nun şampiyon olmasıyla birlikte ligde kalan ve statü gereği play-out oynama hakkı elde eden Meskispor, kararın bir an evvel verilmesini bekliyor. Liglerin sona ermesiyle play-out maçına çıkması düşünülmeyen mavi-beyazlıların gelecek sezon kesin olarak ligde mücadele etmesi bekleniyor. Mersin Süper Amatör Lig Play-Off Grubu’nda lider konumda bulunan Erdemli Belediyespor da Meskispor gibi kararı merakla bekliyor. Liglerin sona erdirilmesi nedeniyle normalde play-off maçına çıkması gereken Erdemli temsilcisi, play-off maçına çıkartılmayacağı iddia ediliyor. Erdemli Belediyespor’un BAL Ligi’ne direkt olarak yükseltilmesi planlandığı öğrenildi. Meskispor’un ligde kalıp, Erdemli Belediyespor’un BAL Ligi’ne yükseltilmesi halinde yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de 4 takım Mersin’i temsil edecek. Meskispor ve Erdemli Belediyespor’un yanı sıra Mersin Süper Amatör Lig şampiyonu Silifke Belediyespor ile İdman Yurdu 1925, ligde mücadele etme biletini kesin olarak alan takım konumdalar.

 

ERTAŞ, ANKARA’YA GİDİYOR

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mithat Ertaş’ın bu hafta içinde Ankara’ya gideceği öğrenildi. Amatör İşleri Kurulu’nun vereceği kararla ilgili Ankara’ya gideceği belirtilen Ertaş’ın Mersin’deki kulüplerin akıbetiyle ilgili düşüncelerini aktaracağı ifade edildi.

Öte yandan Türkiye Amatör Futbol Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez, yaptığı son açıklamada şunları şöyledi:  “TFF Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda; Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) dan TFF 3. Lige 11 grubun birincisinin terfi ettirilmesine karar verilmiştir. BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ile ilgili alınacak kararlar Amatör İşler Kurulunun yapacağı çalışmalar sonrası açıklanacaktır.”