Nazmi Akdağ | Millet Bahçesi | Güney Gazetesi Mersin
Nazmi Akdağ

Nazmi Akdağ

Millet Bahçesi


Akdeniz Oyunları yapılırken Mersin’e yeni stadyum yapılınca eski stadın yeri TOKİ’ye verildi ve buraya AVM yapılmak istendi.

CHP’li Yenişehir Belediyesi buranın AVM yapılmasına dair plan değişikliğini kabul etmeyerek burasının yeşil alan olarak kalması için tavrını koydu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri başta olmak üzere sivil toplum örgütleri de bu alanın  park yapılmasını gündemde tutunca Hükümet diğer illerde olduğu gibi burasını Millet Bahçesi olarak değerlendirdi.

Buraya kadar her şey normal.

Millet Bahçesi yapılan alan Yenişehir Belediye sınırlarında olmasına rağmen hükümet tarafından o dönemde AKP’de olan Akdeniz Belediyesine verildi.

Ayrıca 20 bin metrekareden büyüklük parklar yasa gereği Büyükşehir Belediyesinin olması gerekirken hem Büyükşehir, hem de Yenişehir Belediyesi CHP’de olduğu için bu Millet Bahçesi iki belediye yerine Akdeniz Belediyesine verildi.

 Tevfik Sırrı Gür stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesine Akdeniz Belediye sınırlarında olan balıkçı barınağının önündeki alanda ilave edilerek Millet Bahçesinin Akdeniz Belediye sınırları içinde kaldığı algısı yaratıldı.

Bu alanın AVM yerine park olarak yapılmasını olumlu bulanlardanım.

Ranta kurban edilmeyerek yeşil alan olarak kaldı.

İşe giderken genellikle İsmet İnönü Bulvarını kullanmaktayım.

Başka bir söylemle her gün Millet Bahçesinin yanından geçmekteyim.

Millet Bahçesini maalesef yerel halk (Maliye Bakanın Mehmet Şimşek’in deyimiyle) pek kullanmıyor. Bu bahçe daha çok Suriyeli sığınmacılar tarafından kullanılmakta.

Anlaşılan yerel halk burayı kullanma konusunda ikna edilememiş.

Benim aklıma şu soru takıldı.

Millet Bahçesinin akıbeti ne olacak.

Millet Bahçesi yasal olarak Büyükşehir veya Yenişehir Belediyelerinin olması gerekirken bu iki belediyenin CHP’de olması nedeniyle AKP’li Akdeniz Belediyesine verilmişti.

Son yerel seçimlerde Akdeniz Belediyesi DEM Parti yönetimine geçti.

Millet Bahçesinin bakımı yine DEM Partili Akdeniz Belediyesinde mi kalacak.

Yoksa, AKP burayı da kaybettiği için Millet Bahçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına mı devredilecek.

AKP Akdeniz Belediyesini kaybedince Millet Bahçesi ortada mı kaldı?

Yoksa bakanlık mı buraya el koyup kayyum mu atayacak?



ARŞİV YAZILAR