Bilgin Yeşilboğaz | Yerel Seçimler | Güney Gazetesi Mersin
Bilgin Yeşilboğaz

Bilgin Yeşilboğaz

Yerel Seçimler


31 Mart yerel seçimleri ülkede siyaseti değiştirdi.

CHP ve diğer muhalif partiler iktidarın elinden yerel yönetimlerin büyük çoğunluğunu alarak tarihi bir zafere imza attılar.Bunda tabi ki 2019 yerel semlerinin etkisi ve katkısı yadsınamaz.Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde uygulanan halka inme,halkın yanında olma ve sosyal ,şeffaf,adil ve halkın yaranını gözeten belediyeciliğin ilkelerinin uygulanması bugünkü başarının temel taşlarıdır. 2019 yerel seçimlerinde seçilmiş bulunan belediye başkanlarımız meclis çoğunluğu olmadığı için içerideki engellemelere, merkezi hükümetin engellemelerine,depreme,covid salgınına, ekonomik krize,belediyeleri kazandıklarında aldıkları enkaza  rağmen inanılmaz bir azimle bir başarı öyküsü yazdı. Merkezi idarenin yapması gereken tüm yükleri neredeyse yerel yönetimler sırtlandı.Kötü yönetilen ekonomik politikaların halka acı yansımalarını belediyeler gidermeye çalıştı.Halkının yanında oldu. İktidarın belediyeleri dahi  bu eylemleri ve söylemleri takip etmek ,taklit etmek zorunda kaldı. Yere yönetimlerin uygulamaları  halka KRAL ÇIPLAK dedirtti.

31 Mart 2024 yerel seçimleri yeni bir Türkiye hayalinin miladıdır. İktidar aradaki fark çok olmasa yargı eli ile bir çok seçimi iptal ettirecek,kayyum atayacak ve seçimin mağlubiyetini yargı eli ile gidermeye çalışacaktı. Neyse ki yargının çifte standartı bir çok ilçemizde uygulansada ülkenin büyük çoğunluğuna sirayet edemedi. Ancak yargının siyasallaşması hala devam ediyor.

Seçimin bu nitelikteki kazanımı CHP içinde bir sürpriz olmuştur. Burada halkı iyi anlamak,seçimin sonuçlarını iyi analiz etmek gerekiyor. Özellikle CHP nin Mamak’tan çıkıp Çankaya’da sıkışmasının yıllardır iktidar olamama nedenlerini iyi analiz etmek gerekiyor.seçim sonuçlarına sevinmek yerine oturup düşünmek gerekiyor.Zira halk CHP ye büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Ve bunun sonucunu görmek isteyecektir. CHP mutlaka ama mutlaka bu sınavı başarmak zorundadır.

Halktan kopuk,haklı anlamayan,sırtını hakla yaslamayan,ne istediğine kulak vermeyen ve üstten bakan anlayıştaki siyasetin sonu geldi.Halk artık hizmet istiyor.Demokratik bir ülkede hakça eşit yaşayarak,hak ettiğini almak istiyor. Haklarının ne olduğunu biliyor. Boş seçim vaatlerine aldanmadı.

Mersin,Ankara,İstanbul,İzmir,Adana gibi büyükşehirlerimizin başkanları gibi samimi,halkı dinleyen ve hizmeti ayağına götüren,onları kul olarak değil,vatandaş ve yetki sahibi olarak gören, dinleyen anlayış kazandı.Bu zaferin mimarları bu belediye başkanlarımızdır.

2019 seçimlerini kazanan belediyelerimiz ve yeni seçilenler meclis çoğunluğunu da kazandılar.Önleri açık.Artık ayağı yere sağlam basan projelerinin ve vaatlerinin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Tüm belediyeler ortak proje havuzu oluşturarak ,sosyal belediyecilik başta olmak üzere, proje ve hizmet üretiminde birbirleri ile koordineli yardımlaşarak kentlerimizin geliştirilmesi ilerlemesi için ortak hareket etmeleri gerekmektedir.Birbirlerine destek olmak zorundalar.Merkezi hükümetinde artık gölge etmeyi bırakması gerekiyor.

Ülkemizin artık kaybedecek 1 dakikası dahi kalmadı. Kaynakların doğru kullanılarak,gerçek hizmet atağının başlatılması ve siyasetin yerel yönetim ayağında farklılıkları bir kenara bırakarak halkın ve kentin ihtiyaçlarına cevap verecek ortaklığı,birlikteliği sağlamaları gerekmektedir.

Seçimlerin tüm ülkemize hayırlı uğurlu olması dileklerimle,tüm belediye bakanlarımıza başarılar dilerim.

                                                                                                                              Av.Bilgin Yeşilboğaz



ARŞİV YAZILAR