Büyükşehir Meclis Tiyatrosu | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir Meclis Tiyatrosu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi rekor sayıda gündem maddesiyle yapıldı. 112 Maddelik gündemin en önemlisi olan Seçer’in 250 Milyon TL borçlanma yetkisi istediği 85. Madde yine muhalefete takıldı. MHP’li Mahmut Tat, Atatürk Parkı’na yapılan cep otoparkı eleştirmesi üzerine , Seçer ‘in “Biz otopark mafyası mıyız?” diye yanıt vermesi dikkat çekti! Seçer’ in 85. Madde’ de gündeme gelen 250 Milyon TL’lik borçlanma talebi Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi.

Büyükşehir Meclis Tiyatrosu


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı toplantısı 1. Birleşimine yine Başkan Vahap Seçer’in 250 Milyon TL’lik borçlanma talebi damga vurdu. Büyükşehir Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Meclis toplantısında ilk olarak Belediye Encümeni’nde görev yapacak beş siyasi üyenin seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan encümen üyeliklerine muhalefette olan ama çoğunluğa sahip Cumhur İttifakı üyeleri seçildi. Meclis toplantısında her zaman olduğu gibi Başkan Seçer’den sonra en çok konuşan MHP’li Mahmut Tat ve Mehmet Topkara oldu. 2019 yılı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Seçer, “Dokuz aylık dönemde 700 milyona yakın borç ödedik. Büyükşehir’i 2 Milyar 200 Milyona yakın borçla devralmıştık. Bugün borcumuz 1 Milyar 500 Milyon TL civarına düştü. Tasarruf yapmak söz konusu değil, bunu mali disiplinle gerçekleştirdik. Bu arada önemli sosyal projeleri de hayata geçirdik. “Marifet iltifata tabidir” derler. Sayın meclis üyelerimiz umarım bu çalışmalarımızı takdir eder” dedi. Seçer, Meclis’i Mersinlilerin yakından takip ettiğini de vurgulayarak, “Geçen ay Meclisin gergin geçmesi Mersin’i de gerdi. Meclis görüşmelerinin daha olumlu bir hava içinde geçmesi gerekir. Her şeyden önce hoşgörüyü ön plana çıkarmalıyız” şeklinde konuştu. Ulu Camii karşısına Atatürk Parkı içine yapılan otoparkı eleştiren Mahmut Tat’a Seçer, “Biz otopark mafyası mıyız?” diye tepki vererek, “Hem koş diyorsunuz hem de ayağımızdan çekiyorsunuz!” diye yanıt verdi.

 

SEÇER ZAMLARDAN SORUMLU OLMADIĞINI AÇIKLADI

MESKİ’nin su zamları konusunda çok eleştiri alan Vahap Seçer, Meclis çoğunluğunun muhalefette olduğunu anımsatarak, zamlardan sorumlu olmadığını ifade etti. 85. Madde görüşülürken pandomim koptu. Başkan Seçer’in daha önce Meclis tarafından ret edilen  İller Bankası ve Ticari Bankalardan 250 Milyon TL kredi kullanılması hakkında borçlanma yetkisi isteğini meclise iade edilmesi isteği gündeme geldi. Seçer, Bütçe görüşülürken bu yetkiyi aldıklarını anımsatarak, neden paraya ihtiyacı olduğunu meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Seçer’in borçlanma talebi Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

 

SEÇER’DEN ATSIZ AFŞIN’A: MECLİSİ TERKET

Öte yandan borçlanma yetkisi meclise sunulmadan önce gerginlik yaşandı. Abdullah Özyiğit, Ali Dinsever’in konuşmalarının ardından Vahap Seçer, borçlanma yetkisini meclise sunmak istedi. Seçer, meclise sunarken konuşan MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e tepki gösterdi Seçer Yılmaz'ın meclisi terk etmesini isterken, Yılmaz Seçer'i meclisi provoke etmekle suçladı! Tansiyonun yükselmesi ile meclise ara verildi. (Haber Merkezi)