Mezitli Meclisinde komisyon seçimleri oybirliği ile yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli Meclisinde komisyon seçimleri oybirliği ile yapıldı

Mezitli Belediye Meclisi koronavirüs sonrası uzun bir aradan sonra ilk kez toplandı. Meclis üyeleri dışında sınırlı katılıma izin verilen ve virüse karşı alınan tedbirler kapsamında Temmuz Ayı Olağan toplantısında Belediye Encümenine ve komisyonlara üye seçimi yapıldı.

Mezitli Meclisinde komisyon seçimleri oybirliği ile yapıldı


Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve bazı mahalle muhtarlarının da izleyici olarak yer aldığı meclis toplantısında yapılan oylamaların tamamının meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

MECLİS MESAİ YAPACAK

 Mezitli Meclisi yasal olarak tatile çıkılması gereken Ağustos ayında da tatil yapmayarak çalışma kararı aldı. Yasal olarak Nisan yayında yapılması gereken ancak kornavirüsü nedeniyle ertelenen seçimler sonucunda Belediye Encümeni Üyeliğine; Doğu Tekçe, Hüseyin Abuş ve Soner Taş, İhtisas Komisyonlarından Plan Ve Bütçe Komisyonuna; Ali Büyüker, Ferdi Koç, Bedri Dursun, Mehmet Hanifi Bakan ve Nilgün Aşçi, İmar Ve Bayındırlık Komisyonuna; Ahmet Çakır, Mahmut Can Yeter, Ümran Timur, Fuat Değer ve Mehmet Şahin, Çevre Ve Sağlık Komisyonuna; Ali Doğaner, Nimet Bayraktar Erdinç, Turgut Buğra Yıldız, Mustafa Kabadayı ve Mehmet Şahin, Eğitim, Kültür Ve Sanat Komisyonuna; Deniz Gürocak, Mahmut Can Yeter, Hamide Oylumlu, Burak Karadayı ve Nilgün Aşci, Gençlik Ve Spor Komisyonuna; Hamide Oylumlu, Deniz Gürocak, Turgut Buğra Yıldız, Burak Karadayı ve Ebubekir Uluçay, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna; Doğu Tekçe, Zehra Korkmaz, Nimet Bayraktar Erdinç, Sinan Köken ve Ebubekir Uluçay, Tarım Ve Hayvancılık Komisyonuna; Ramazan Tokel, Hakan Şahin, Ali Doğaner, Sinan Köken ve Hüseyin Kılıç, Tarihi Kentler Birliğine; Ramazan Toker ve Ali Büyüker, Sağlıklı Kentler Birliğine; Zehra Korkmaz ve Hakan Şahin, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliğine; Turgut Buğra Yıldız, Ümran Timur, Ebubekir Uluçay, Nilgün Aşçi ve Mehmet Hanifi Bakan seçildiler.

 

“BELEDİYE OLARAK ÇOK İYİ DURUMDAYIZ”

Mezitli Belediyesi Denetim Komisyonu Raporunun okunduğu mecliste, Mezitli Belediyesi Başkanlık Makamının 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifin görüşülmesi, Mezitli Belediyesinin 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili teklifin görüşülmesi, Mezitli Belediyesi 2020 Mali Yıl Ücret Tarifesinde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi de görüşüldü. Mezitli Belediyesi Temmuz Meclisinde aynı zamanda Mezitli Belediyesi Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakımevinin, bir hayırsever tarafından yaptırılması, Soli-Pompeipolis Antik Kenti 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan, mülkiyeti Belediyeye mize ait taşınmazın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne 10 yıl süreyle tahsis edilmesi, Mezitli IV. Etap (Tece Planlama Bölgesi) 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifin görüşülmesi de yapıldı.  Koronavirüsüyle birlikte tüm dünyanın zor bir dönemden geçmeye devam ettiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Belediye olarak çok iyi durumdayız ve sizlerin desteği oldukça daha da iyi konuma geleceğiz. Elbette bu işler Başkanın tek başına yapacağı şeyler değildir. Belediye Meclis Üyelerimizle, Belediye çalışanlarımızla birlikte başarıyoruz. Verdiğiniz destekler nedeniyle hepinize teşekkür ederim. Tabii küresel sağlık ekonomisinin Ülke ekonomisi sizi de çok kötü şekilde etkiledi. Bu durumdan parti ayrımı yapmaksızın sürülür bütün belediyeleri hangi partiden olursa olsun etkilendiler. Ancak hepsi elinden geldiğince gereken çabayı gösterdiler. Halkımızın da sabırla bu virüs belasının üstesinden gelebilmek için tedbirli olmaya çağırıyorum” dedi. (Haber Merkezi)