İsmet İnönü Bulvarı’na 4 bin 200 bitki dikildi | Güney Gazetesi Mersin

İsmet İnönü Bulvarı’na 4 bin 200 bitki dikildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, refüjlerdeki yeterli verim sağlamayan eski sulama sistemini otomatik sulama sistemi ile değiştiriyor. 2024 yılına kadar 150 kilometrelik otomatik sulama sistemine ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir, bu sistemi başta refüjler olmak üzere kentin farklı noktalarına uyguluyor.

İsmet İnönü Bulvarı’na 4 bin 200 bitki dikildi


Sulama kalitesini artıran otomatik sulama sistemi çalışmaları, Adnan Menderes Bulvarı Hilton Kavşağı’nda 1000 metre uzunluktaki refüjde devam ediyor. 6 vana ve vana başına 100 adet mp-rotatordan oluşan otomatik sulama sistemi, daha önce Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki refüjde Kipa ile Babil Kavşağı arasında uygulanmıştı.

 

SU VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLANIYOR

Suyun ekonomik kullanımı, enerji tasarrufu ve homojen bir yeşil alan sağlayan otomatik sulama sistemi, refüjün yanından geçen araçların yarattığı hava boşlukları ile rüzgarın neden olduğu güvenlik problemlerini ve en önemlisi arazözlerin trafikte oluşturduğu tehlikeleri ortadan kaldırıyor.

 

 

4 BİN 200 BİTKİ DİKİLDİ

Kentin farklı noktalarında mevsimlik bitki dikimine devam eden Büyükşehir ekipleri, İsmet İnönü Bulvarı Orduevi ile Hilton Kavşağı arasındaki 2 bin 200 metrelik refüjün tamamına 2 bin 200 adet gold taflan ve 2 bin adet bodur alev çalısı dikimini gerçekleştirdi. (Haber Merkezi)