Akülü sandalyeler için mesafeler engel olmadı! | Güney Gazetesi Mersin

Akülü sandalyeler için mesafeler engel olmadı!

Her koşulda özel gereksinimli bireylerin yanında yer alan ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne mesafeler de engel olamıyor.

Akülü sandalyeler için mesafeler engel olmadı!


50 engelli yurttaşı akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için işbirliğine giden ve bunların bir bölümünü teslim eden Büyükşehir Belediyesi, dağ tepe demeden yollara düşüp akülü sandalyelerini sahiplerine ulaştırdı ve yüzleri güldürdü.

 

İLK BÖLÜMÜNÜ BAŞKAN SEÇER DAĞITMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa’nın 6 yıldır sürdürdüğü ortak çalışma kapsamında bu yıl da 50 engelli yurttaşa akülü tekerlekli sandalye desteği verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katıldığı dağıtım töreninde, 20 yurttaşın akülü tekerlekli sandalyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda teslim edilmişti. Büyükşehir ekipleri, geri kalan 30 yurttaşın evine giderek, akülü tekerlekli sandalyelerini ulaştırdı. “Engel mi Mesafeler” yazılı transfer aracıyla merkez ilçelerin yanı sıra Anamur, Silifke, Erdemli İlçeleri ve Mezitli’nin Tepeköy yaylasına kadar giden ekipler, uzağı yakın ederek, vatandaşları mutlu etti.

 

“DÖRT DÖRTLÜK, YÜREKLİ BİR BAŞKANIMIZ VAR”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kapısına kadar akülü sandalyesi teslim edilen yurttaşlardan biri de Davut Afacan oldu. Belediyenin hizmetlerine ulaşmada sıkıntı yaşamadığını, daha önce de belediyeden tekerlekli sandalye yardımı aldığını belirten Afacan, Büyükşehir’in kapısının her zaman kendisine açık olduğunu vurguladı. Afacan, “Akülü sandalyemiz geldi. Bize yardım elini uzatıyorlar. Allah razı olsun. Dört dörtlük, yürekli bir Başkanımız var. Memleketimizin kalkınması için elinden geleni yapan güzel bir insan. Memleket çocuğumuz, fakirin fukaranın yanında olan bir insan. Her zaman yanındayız” dedi.

Afacan, transfer hizmetlerinden de yararlandığını belirterek, “Bizi ulaştırıyorlar, gerekeni yapıyorlar. Belediyeden ilacımızı da aldırabiliyoruz. Reçetemizi veriyoruz, geliyor. Mersinimiz’e sahip çıktığı için o yürekli insana saygı duyarız. Ondan başka kapımızı çalan yok. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

 

KİLOMETRELER AŞILIP, RAFET AMCA’NIN DA AKÜLÜ SANDALYESİ TESLİM EDİLDİ

Merkeze 55 km uzaklıkta yer alan Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren ve 11 yaşında üzerine kaya düşmesi sonucu bir bacağını ve bir kolunu kaybeden Rafet Çevik’e de akülü tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Akülü sandalyesinin kapısına kadar getirilmesinden büyük mutluluk duyan Çevik, “Dokuz sene önce açık ameliyat oldum. Hayatım boyunca çalıştım ama dokuz senedir hiçbir şey yapamıyorum. Evden bir yere gitmiyorum, eşim bana bakıyor. Allah kimseye kaza bela vermesin. Bana kendileri ulaştılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir, “Engelsiz Mersin”i yaratmak için hem kentin fiziki şartlarını engelli bireylerin kullanımı için iyileştiriyor, hem de sosyal hayatta daha fazla yer almaları için etkinlikler ve eğitim programları düzenliyor. Özel gereksinimli yurttaşlar için her detayı düşünen Büyükşehir, yürüme engeli bulanan bireyleri de eve mahkum etmiyor. Yurttaşların talepleri doğrultusunda medikal malzeme desteği veren Büyükşehir, belirlenen kriterler ve mevzuat çerçevesinde destek oluyor.

 

“ENGELLİ BİREYLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMİYORUZ”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Ayşe Ak, şartları sağlamayan engelli bireylerin de yıl içerisinde başvurularını alarak, belediyeye bağışlanan akülü sandalye yardımları kapsamında destek sağlandığını dile getirerek, “Çimsa işbirliği içerisinde yaptığımız, bu yıl altıncısı olan akülü sandalye bağış yardımlarımızla yine engelli bireylerimize destek oluyoruz” dedi. Covid-19 nedeniyle teslim törenine temsili olarak belli bir sayıda engelli yurttaşın davet edildiğini ifade eden Ak, “Gelemeyecek durumda olan, kronik rahatsızlığı olan engelli bireylerimizin de adreslerine teslim ettik” diye konuştu. (Haber Merkezi)