“Ayrımcı sözlerle belediye yönetilmez” | Güney Gazetesi Mersin

“Ayrımcı sözlerle belediye yönetilmez”

DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesi’nde işten atılan ve emekli olmaları yönünde mobing uygulanan işçilerin haklarını koruyucu bir açıklama yaptı.

“Ayrımcı sözlerle belediye yönetilmez”


İBRAHİM AYDEMİR

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın başkanlığa gelmesiyle birlikte işçileri yıpratmaya yönelik bir politika içerisinde olduğunu belirten Göksoy, “Akdeniz Belediyesi el değiştirdikten sonra, belediyeye gelen AKP’li belediye başkanı, geldiği günden bu yana işçileri ve sendikamızı yıpratan, yok sayan girişimlerde bulundu. Tabi ki hiçbirine sessiz kalmadık. Bundan sonra da sessiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Gültak’ın işçilere yönelik mobing uyguladığını söyleyen Göksoy, “Mustafa Gültak, yönetime geçtikten sonra ilk olarak,  sendikamıza üye işçilerin sendikasına değiştirmeye yönelik baskı uyguladı. Baskı yöntemi ile sendikamıza üye işçileri yandaş sendikaya üye ettiler. Sendikamızdan istifa etmeyen sendikamızın çalışmalarını yürüten iki arkadaşımıza mobing uyguladı. Belediye başkan şoförlüğü yapan arkadaşımız çöpe verildi. Bununla ilgili sayın Gültak, ‘benim hızıma yetişemiyorlar onun, için işten çıkarıyorum’ dedi. Daha sonra ne yaptı. Yine bir mobing uyguladı. Yıllarca bilgi işlemde çalışmış bir arkadaşımıza ‘kapıda dur’  dedi. Bu üç arkadaşımız da bu onur kırıcı davranışı hazmedemeyerek işten ayrıldı” dedi.

 

“BİR İŞÇİMİZ GÜLTAK’I ELEŞTİRDİ DİYE ONU İŞTEN ATTI”

 Türkiye’de ifade özgürlüğünün olduğunu ve işçilerin de siyaset yapma özgürlüğünün yasak olmadığının altını çizen Göksoy, “Bir işçimiz Gültak’ı eleştirdi diye onu işten attı. Bir de çıkıp ‘fikrini beğenmedim, işten çıkardım’ diyerek kedinde bir hak buldu. Senin de fikrini beğenmeyen insanlar var. Biz de senin fikrini beğenmiyoruz. Sen de şimdi istifa mı edeceksin? Bu tür tutumlarla ülke yönetilmez, belediyeler yönetilmez. Öteleyici, ayrıştırıcı söylemler toplumu kırar. Çalışan 22 kişiyi korkutarak emekli olmaya zorluyorlar. ‘Ya emekli olursunuz ya da çöpe gidersiniz’ diyerek korkutuyorlar. Yıllarca emek vererek bir yerde çalışan bir kişiyi gidip çöpe verirseniz biz bunu sorgularız. Her şeyin bir ahlakı ve kuralı vardır. Toplumu baskı altına almak doğru bir yaklaşım değildir. Biz şimdiye kadar hiçbir iktidara boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“BELEDİYELER BABALARINDAN KALAN BİR MİRAS DEĞİL”

Göksoy, yıllarca işçiyle uğraşan hiçbir iktidarın başarılı olmadığını ifade ederek, “O belediyede oturanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki; O belediyeler babalarından kalan miras değildir. Belediyeler halkların yaratmış olduğu değerlerdir. Belediyenin başına gelenler, işçinin ve emekçinin sırtından gelmiştir” dedi. Yıllarca işçilerin emeğini sömüren iktidarların, işçilerin ekmeğiyle de oynamasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Kemal Göksoy, her zaman bu anlayışın karşısında olacaklarını kaydetti.