“Adalet isteyenler kazanacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Adalet isteyenler kazanacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasına ilişkin bir açıklama yaptı. Aktay, verilen hapis cezasının yenilenen İstanbul seçimlerinin yıldönümünde onanması; iktidarın, sandıktan ve CHP’den korktuğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

“Adalet isteyenler kazanacak”


İBAHİM AYDEMİR

Sandıkta başarılı olamayan iktidarın, muhalif kesimleri sindirme politikası arayışında olduğunu kaydeden Aktay; iktidarın, muhalefeti yıldırarak ve halka gözdağı vererek iktidarlarını sürdürebileceklerini zannettiklerini belirtti.

Bağımsız olması gereken yargı organlarının da bu sindirme politikasının bir parçası haline getirildiğinin altını çizen Adil Aktay, “Hukuki dayanaktan yoksun, tamamen siyasete endeksli kararlar alan bir mekanizmaya “bağımsız yargı” denemez. Biz, herkes için hak, hukuk ve adalet talep eden bir partiyiz. Adaletsizliğe uğrayan herkes gibi, elbette İstanbul İl Başkanımıza da sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Hiçbir şekilde yılmayacaklarını vurgulayan Aktay, “Adalet isteyenler kazanacak, her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini noktaladı.