Atışlar şampiyonluk için! | Güney Gazetesi Mersin

Atışlar şampiyonluk için!

TOHM bünyesinde yer alan Atıcılık branşında; Alperen Erdur, Zahide Nur Yılmaz, Enes Buğra Yayla, Şule Nur Tekeli ve Hüseyin Emre Büyükyonca antrenmanlarla çalışmalarını sürdürüyorlar. Sporcular antrenmanlarda ‘şampiyonluk’ için atış yapıyorlar.

Atışlar şampiyonluk için!


Ahmet SÜTCÜ

Koronavirüs nedeniyle çalışmalarına ara veren Mersin Olimpik Hazırlık Merkezi, çalışmalarına kaldığı yerden başladı. TOHM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Atıcılık branşı sporcuları hem Mersin’de hem de Erdemli’de yaptığı çalışmalarda antrenmanlarını gerçekleştiriyor. TOHM bünyesinde merkezde Tabanca Sporcusu Alperen Erdur ile Tüfek Sporcusu Zahide Nur Yılmaz çalışmalarını sürdürürken Erdemli’de ise Tüfek Sporcusu Enes Buğra Yayla, Tüfek Sporcusu Şule Nur Tekeli ve Tabanca Sporcusu Hüseyin Emre Büyükyonca antrenmanlarını yapıyor. Mersin’e birçok başarı getiren Atıcılık branşında yer alan sporcuların hedefi ise önce Avrupa şampiyonluğu sonra Dünya şampiyonluğu.

 

 

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKMEK İSTİYORUM”

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi Mersin bünyesinde Erdemli Atış Poligonu’nda çalışmalarını sürdüren Enes Buğra Yayla, Şule Nur Tekeli ve Hüseyin Emre Büyükyonca Güney Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 4 Türkiye Şampiyonluğu bulunan TOHM bünyesinde antrenmanlarını gerçekleştiren Tüfek Sporcusu Enes Buğra Yayla, “2017 yılında tüfek dalında çalışmalara başladım. Virüs nedeniyle çalışmalara ara vermiştik. Normalleşme tedbirleri kapsamında kaldığımız yerden çalışmalara başladık. Her sporcunun olduğu gibi benimde bir hedefim var. Ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekmek istiyorum. Hedefim Avrupa ve Dünya şampiyonluğu” dedi.

 

 

ŞULE NUR TEKELİ ALANINDA İDDİALI

Mersin TOHM Atıcılık branşında yer alan 2 kadın sporcudan biri olan Şule Nur Tekeli ise alanında iddialı. Tüfek sporcusu olan Şule Nur yaptığı açıklamada, “2018 yılında tüfek dalında başladım. 2 yılda 4 Türkiye Şampiyonluğu ve Okul Sporları şampiyonluğum var. Bizlere hocamız ve il temsilcimiz çok güveniyor. Onların bizlere yaptığı fedakarlığın karşılığını vermek için çok çalışıyoruz. Hedefim Avrupa Şampiyonluğu” sözlerini kullandı.

 

 

HEDEF İLK ŞAMPİYONLUK

Erdemli Atış Poligon’unda çalışmalarını sürdüren tek Tabanca Sporcusu konumunda yer alan Hüseyin Emre Büyükyonca da, daha henüz şampiyonluk yaşamanın kendisine nasip olmadığını belirtti. Hedefinin şampiyonluk olduğunu açıklayan Büyükyonca, “2018 yılında başladım. 2 tane Türkiye dördüncülüğüm var. İnşallah önce Türkiye Şampiyonu ardından Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum. Her gün daha çok çalışarak üstüne koyuyorum. İnşallah hedefime ulaşırım” mesajını verdi.

 

 

“BİZLERDEN BEKLENTİ BÜYÜK”

Mersin TOHM bünyesinde sporcular atıcılık branşında çalışmalarını sürdürürken İl Temsilcisi ve TOHM Atıcılık Sorumlusu Ahmet Kılınç sporcularla yakından ilgileniyor. Aynı zamanda Akdeniz Atıcılık Spor Kulübü Başkanı olan Ahmet Kılınç, üzerilerindeki sorumluluğun ağır olduğunu ve bunun için çok çalıştıklarını açıkladı. Kılınç, “Şu anda 5 sporcumuz var. Enes Buğra, Şule Nur, Alperen, Hüseyin Emre Büyükyonca ve Zahide Nur. 3 sporcumuz Erdemli Atış Poligonunda çalışmalarını sürdürürken 2’si ise Mersin’de çalışıyor. Sporcularımızdan umutluyuz.  İnşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonu çıkaracağız. Bunun için çok çalışıyoruz. Bizlere gerek Bakanımız gerekse Spor Genel Müdürümüz gereken desteği sunuyor. Onların bizlerden beklentisi büyük. Çünkü atıcılık konusunda iyi durumdayız. Yeni şampiyonlar bizlerden bekliyorlar. Bu doğrultuda bizlerde gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.