Yenişehir Belediyesi’nden kitap dezenfeksiyon cihazı | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir Belediyesi’nden kitap dezenfeksiyon cihazı

Yenişehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında kütüphanesine kazandırdığı kitap dezenfeksiyon cihazıyla kitapları bir dakikada her türlü virüs ve bakteriden arındırıyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Aldığımız kitap dezenfeksiyon cihazıyla kütüphanemizdeki kitapları tek tek sterilize ediyoruz. Kitapsever Yenişehir halkı Belediyemizin kütüphanesinden gönül rahatlığıyla kitap ödünç alabilir.” dedi.

Yenişehir Belediyesi’nden kitap dezenfeksiyon cihazı


Kütüphanelerde günlük ziyaretlerle ya da ödünç alınarak okunan kitaplar, koronavirüsünün yayılması açısından büyük risk taşıyor. Yenişehir Belediyesi temas yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüsüne karşı aldığı önlemlerine bir yenisini daha ekledi ve kitap dezenfekte cihazı aldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer alan Yenişehir Belediyesi Halk Kütüphanesinde bulunan kitaplar, dezenfekte edilerek okurların hizmetine sunulmaya başladı. 

Virüsün kitaplarla yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınan yerli üretim kitap dezenfeksiyon cihazı içine yerleştirilen kitaplar virüs ve bakterilerden bir dakikada arındırılıyor. Vatandaşların okuyup teslim ettiği kitaplar dezenfeksiyon cihazıyla sterilizasyon işlemi gördükten sonra raflara yerleştiriliyor ve yeni okuyucuya temiz bir şekilde ulaştırılıyor. Sessiz bir şekilde çalışan cihaz kütüphanede ders çalışan veya kitap okuyan vatandaşları da rahatsız etmiyor.

Vatandaşların sağlığını daima ön planda tuttuklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Koronavirüsü temas yoluyla kolaylıkla bulaşabiliyor. Yenişehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizi virüsten korumak amacıyla çalışmalarımızı her gün daha ileriye taşıyoruz. Son olarak kitap dezenfeksiyon cihazı aldık ve örnek bir uygulamayla artık kütüphanemizdeki kitapları sterilize ediyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kütüphanemizden kitap ödünç alabilirler.” diye konuştu. (Haber Merkezi)