Yenişehir Belediyesinden geri dönüşüm farkındalığı | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir Belediyesinden geri dönüşüm farkındalığı

Yenişehir Belediyesi, Toros Üniversitesi işbirliğiyle geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerle yapılan ürün tasarım yarışması düzenledi. Yarışmanın ödül töreni korona virüs tedbirleri ile Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda yapıldı. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı.

Yenişehir Belediyesinden geri dönüşüm farkındalığı


Sıfır Atık Projesini hayata geçirmek için gün sayan Yenişehir Belediyesi vatandaşları geri dönüşme teşvik etmek amacıyla çeşitli yarışma ve etkinlikle de düzenliyor. Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ve Toros Üniversitesi ile birlikte atık malzemelerle ürün tasarım yarışması düzenledi. Yarışmaya başvuran katılımcılar kağıt, plastik, metal ve cam gibi çeşitli atık malzemeleri kullanışlı eşyalara dönüştürdü.

Akademisyenlerden oluşan yarışmanın jurisi yüzü aşkın başvuruyu değerlendirdi. Yarışmanın sonunda; duralit ve bazuka çantadan sehpa ve bardak altlığı tasarlayan Dilem Ünlü birinci, yoğurt kovası, saksı ve tahta parçalarından lambader tasarlayan Maşallah Doğan ikinci ve pet şişe ve kartonlardan sehpa yapan Esra Tatlı üçüncü oldu. 11 yaşındaki Boran Deniz Ağgül ise buzdolabı çekmeceleri ve taburelerden saksılık tasarlayarak jüri özel ödülü aldı. Yarışmada dereceye giren katılımcılara yarım, çeyrek ve gram altın ile birlikte çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Başkan Özyiğit, Toros Üniversitesi ve Yenişehir Yaşam Gönüllüleriyle birlikte düzenledikleri yarışmayla geri dönüşümde farkındalık yarattıklarını söyledi.

 

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİ İLE FARK YARATACAK

Hayata geçirdikleri projelerde çevreci bir bakış açısıyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Çevreci bir bakış açısı ve anlayışı ifade eden bir yarışma düzenlemek istedik. Yarışmamıza çok sayıda başvuru yapılması bizi mutlu etti. Yenişehir Belediyesi olarak yola çıktığımız günden bu yana çevreci bir bakış açısını ve bilinci kentimizde yerleştirmeye söz verdik ve uygulamalarımızda da bu şekilde bir davranış sergiledik. Gönderdiğimiz dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sıfır Atık Projemizi sunduk. Şirketimizi kurduk ve ayrıştırma tesisi ile birlikte projemizi hayata geçireceğiz.  Sıfır Atık Projemizde artık atıkların belirli bir bilinçle kaynağında ayrıştırılması ve o atıkları geri dönüştürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇEVRECİ KREŞ

İnşasına başladıkları kreş ve gündüz bakım evinde atık yönetim sistemi olacağını ve kendi enerjisini üreteceğini söyleyen Başkan Özyiğit, orada eğitim alacak çocukların da geri dönüşüm konusunda topluma önderlik edeceklerine inandığını belirtti.  Başkan Özyiğit, “Geri dönüşüm eğitimi ve bilinci gelişmiş ülkelerde erken yaşlarda yani kreşlerde verilmeye başlanıyor. Bizim de bu eğitimi erken yaşlarda vermemiz gerekiyor. Bakış açımızı orta koyan bir anlayışla inşa edeceğimiz kreş ve gündüz bakımevinin temellerini attık. Bu kreşte 120 tane çocuğumuz hizmet alacak. Ve bu kreşi Leed Sertifikalı yapacağız yani yeşil bir kreş olacak. Kreşimizde atık yönetimi olacak ve güneş panelleriyle kendi enerjisini üretecek.  Orada yetiştirdiğimiz çocuklarımız inanıyorum ki geri dönüşüm konusunda halkımıza önderlik edecekler.  Böyle bir yolda ilerliyoruz, bu yolda emek veren, yaşadığı çevreyi koruyan, doğaya ve canlılara saygı gösteren, temiz ve daha yaşanılabilir bir Yenişehir için mücadele eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)