“Çevre bilinci zorunluluktur” | Güney Gazetesi Mersin

“Çevre bilinci zorunluluktur”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde toplum bilincinin geliştirilmesi, duyarlılığın artırılması ve farkındalık sağlanması bir gereklilik değil, bir zorunluluktur” dedi.

“Çevre bilinci zorunluluktur”


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Koronavirüs salgını başta sağlık olmak üzere, ekonomik ve sosyal hayatta yarattığı ağır tahribatlarla dil, din, ırk, cinsiyet, zengin-fakir ayrımı olmaksızın tüm dünyada bütün insanlığa sorunlar yaşattığını anlatan Seçer, “Salgın sağlık başta olmak üzere çevre duyarlılığını ve temizliğin önemini yeniden herkese hatırlattı. Çevre bilinci ve yarınlara olan sorumluluk duygularının da daha güçlü hissedilmesini sağladı” dedi.

“Hızlı nüfus artışı, kırsaldan şehirlere yapılan göçler, nüfusun önemli kısmının şehirlerde yaşamaya başlaması, değişen tüketim alışkanlıkları, çevre kirliliğinin artmasına ve sadece şehrimizde değil tüm dünyada küresel bir sorun olarak insanlığın karşısına çıkmasına neden olmuştur” diyen Seçer, “Çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde toplum bilincinin geliştirilmesi, duyarlılığın artırılması ve farkındalık sağlanması bir gereklilik değil, bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Seçer şunları söyledi: “Mersin genelindeki 12 Atıksu Arıtma Tesisimiz, temiz çevreye çok ciddi katkı sağlıyor. Tesislerimiz, ülkemizdeki ortalamanın da üzerine çıkarak son 1 yılda toplam 128 milyon 172 bin metreküp atıksu arıtmış ve kentimizin çevre temizliğine önemli katkı sağlamıştır. Bu anlamda, Avrupa’nın en ileri teknolojisi ile donatılmış, AB kriterlerine uygun Mezitli Atıksu Arıtma Tesisimiz’in de yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimizi belirtmek isterim. Bu tesisten çıkan gazı elektrik enerjisine çevirecek, arıtmadan elde edilen çamuru ise gübre olarak kullanacağız. Çevre hassasiyeti olan yatırımlarımıza yenilerini eklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Güzel kentimiz Mersin, her mevsimde eşsiz doğasıyla tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir coğrafyada yer almaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çevrenin korunmasının asıl olarak yaşamı ve geleceği korumak olduğunu çok iyi biliyor ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle kentimizi temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” (Haber Merkezi)