Vahim iddia CHP ve AKP’yi karşı karşıya getirdi | Güney Gazetesi Mersin

Vahim iddia CHP ve AKP’yi karşı karşıya getirdi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı 5 katlı yeni bina ile ilgili verdiği soru önergesi AKP ve CHP’lileri karşı karşıya getirdi.

Vahim iddia CHP ve AKP’yi karşı karşıya getirdi


Başarır’ın meclis gündemine taşıdığı yeni kiralanan İŞKUR İl Binası ile AKP İl Başkanlığı Binası’nın aynı kişiye ait olduğu ve bu yolla AKP İl Binası’nın 3 yıldır ödenmeyen kirasının kapatıldığı iddialarına AKP İl Başkanı Cesim Ercik tepki gösterdi. Başarır’ın iddialarına cevap veren Ercik, “İŞKUR hizmet binasının kirası ile AK Parti Mersin İl Başkanlığı binasının kirasını ilişkilendiren gerçek dışı haberler paylaşıldığını öne sürdü.

Bu konuyla ilgili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da sosyal medyada "Yeni İŞKUR binasına AK Parti İl Başkanlığı binasının üç yıllık ödenmemiş kirası da dahil mi?" diye paylaşımda bulunduğunu anlatan Ercik, “Eğer bu konuda samimi olsaydınız; mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri ögrenebilirdiniz. Ama sizin doğrularla işiniz olmadığından çamur at izi kalsın siyaseti güttüğünüzden dolayı sizleri şiddetle kınıyoruz.

Biz AK Parti Mersin İl Teşkilatı olarak sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunduk. Siz ispatlayamayacağınız için belgeleriyle biz ispatlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

CHP’Lİ ANTMEN DEN AKP MERSİN İL BAŞKANI CESİM ERCİK’E CEVAP

 Ercik’in bu sözlerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in cevabı gecikmedi: Antmen, “Mersin İş Kur İl Müdürlüğü tarafından kiralanan bina ile ilgili olarak günler önce basın yayın organlarında haberler çıkmış ve bunun üzerine CHP Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır Anayasal hak, görev ve yetkisi ile konu hakkında ilgili Bakanlığa bir soru önergesi vermiştir. Milletvekilimiz, yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’ın soru önergesi üzerine AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik bir basın açıklaması yapmış ve hiç de hoş olmayan bir şekilde milletvekilimize had bildirmeye tevessül etmiştir” diye konuştu.

“Konunun tarafıyla ilgili olan kısmına gelince AKP İl Başkanı’nın “mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e sorup gerçekleri öğrenebilirdiniz” diyerek aklı sıra milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a ayar vermeye kalkışmasıdır” diyen Antmen şunları söyledi: “Başarır, AKP İl Başkanı’nın nezaketten yoksun, etiğe aykırı beyanlarına kendi açısından cevap verecektir. Ancak Ercik avukatlık ruhsatına sahip bir hukukçu olup, eylem ve söylemlerinde bir hukukçu gibi davranmasını beklerdik. Soru önergesi vermenin milletvekillerinin görevi olduğunu, milletvekillerinin millet adına iktidarı denetleme görevini yapmakla mükellef olduklarını ve yarası olanın gocunacağını bir hukukçu kimliği ile avukat da olan AKP İl Başkanı bilir diye düşünürdük.

Sayın AKP İl Başkanı bir hukukçu olarak bilir ki, işyeri kira paraları sadece banka kanalı ödenir ve her iki tarafça vergi dairesi’ne beyan edilir. Yani, çıkıp şahsıma atıf yaparak çalışkan, cesur ve onurlu Milletvekili yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’a had bildirmeye kalkacağınıza banka ödeme dekontlarınızı gösterirdiniz olup biterdi.” (Haber Merkezi)