7 kulüp Süper Amatör Lig’e… | Güney Gazetesi Mersin

7 kulüp Süper Amatör Lig’e…

Mersin İl Futbol Tertip Komitesi’nin toplanarak 1.Amatör Küme’de şampiyonluk iddiası bulunan; Camspor, Tedaşspor, Ormanspor, Çukurova Birlik FK, Kuvayi Milliyespor ve Boynuincelispor’u Süper Amatör Lig’e yükseltme kararı aldığı son kararı ise TFF’nin vereceği öğrenildi

7 kulüp Süper Amatör Lig’e…


Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ali Düşmez’in Mersin Süper Amatör Lig’in 18 Temmuz’da başlayacağını, 1.Amatör’ün ise olduğu gibi tescil edilmesini ve 2.Amatör’ün ise iptal edilmesini açıklamasının ardından Mersin İl Futbol Tertip Komitesi toplandı. Komite, 1.Amatör Küme’de iddiası bulunan 7 takımı Süper Amatör Lig’e alma kararı alırken küme düşmeyi ise kaldırma kararı aldığı öğrenildi.

7 TAKIM ÇIKARILIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı 1.Amatör Küme olduğu gibi tescil edilecek açıklamasının ardından Mersin 1.Amatör Küme ekiplerinden Çukurova Birlik Futbol Kulübü, ligde iddiasının bulunduğu gerekçesiyle karara itiraz ettiklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Mersin 1.Amatör Küme Play Grubu’nda yer alan; ilk 3 sırada yer almayan Çukurova Birlik Futbol Kulübü, Tarsusspor, Boynuincelispor ve Kuvayi Milliyespor ile ilgili karar verildi. Toplanan İl Futbol Tertip Komitesi; Camspor, Ormanspor ve Tedaşspor ile birlikte Çukurova Birlikspor, Tarsusspor, Boynuincelispor ve Kuvaiyi Milliyespor’u da Süper Amatör Lig’e yükseltme kararı aldı. Komite ayrıca 1.Amatör Küme’de ligden düşmeyi kaldırdığı kaydedildi. Komitenin aldığı kararı Türkiye Futbol Federasyonu’na sunacağı ve son kararı federasyon vereceği ifade edildi.