Başkanlar normalleşme sürecine hazır | Güney Gazetesi Mersin

Başkanlar normalleşme sürecine hazır

Mersin’de Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme sürecini değerlendirdi.

Başkanlar normalleşme sürecine hazır


Hasan KÜÇÜK

TARHAN: NORMALLEŞME GEVŞEMEYE YOL AÇMAMALI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararları sonrası rehavetin oluşmaması için gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

Tarhan, Güney’e yaptığı açıklamada, Ramazan ayının sona ermesinin yanında Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemlerinin kısmen de olsa esnetilmesi üzerine vatandaşlarımızın rehavete kapılmaması adına gereken tedbirleri aldıklarını söyledi. Virüsün halen etkisini sürdürdüğünü vurgulayan Tarhan, “Kısmen de olsa azalmış olması bir gevşemeye yol açmamalı. Her ne kadar yetkililer kısmı esnetme yoluna gitse de biz aynı titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle alınan karar doğrultusunda Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz 1 Haziran itibariyle yeniden minik yavrularımızı ağırlamaya başlayacak. Biz de onlara sağlıklı ve temiz bir ortam sağlamak için tüm tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

Koronavirüse karşı mücadelelede maske ve dezenfektan dağıtımını ara vermeden sürdüreceklerini anlatan Tarhan, “Yine vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlar, parklar ve işletmelerde ilaçlamaya devam edeceğiz. Talep azalması nedeniyle oluşturduğumuz kriz merkezimizi minimum seviyeye indirdik. Vatandaşlarımız, ana hizmet binamız ya da Zabıta Müdürlüğü olarak kullanılan eski belediye binamıza giderek veya 0 536 863 47 63 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilecekler. Biz hiçbir tedbirimizi azaltmadan çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

TOLLU: GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararları sonrası bugün başlayan turizm sezonu öncesi gerekli bütün önlemlerin alındığını belirtti.

Mersin turizminde önemli bir yere sahip olan Erdemli Bölgesinin in yazın 141 bin yerleşik nüfusun yanında yaz aylarında günde 600-700 bin insanı barındıran bir yer olduğunu anlatan Tollu,

“Koronavirüs salgını nedeniyle turizmde bir durağanlık söz konusu ancak Mersin vaka sayılarının en az görüldüğü kentlerden bir tanesi. Tertemiz sahilleri, doğal ve tarihi güzellikleriyle birlikte turizmde gözbebeği olmaya aday bir kent. Biz de belediye ve işletmeler olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Erdemli, 200'den fazla otel ve konaklama merkez ile yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya hazır. Belediye olarak hem sahillerimizin temizlenmesi ve misafirlerimizin en iyi şekilde faydalanması için çalışıyoruz” dedi.

Gelecek misafirlerin Erdemli'yi gönül rahatlığı ile tercih edebileceklerini anlatan Tollu, “Turizm işletmelerimizin tamamı konu hakkında duyarlılığa sahipler. Gerekli eğitimi aldılar. Gelen misafirlerimizin huzursuz olmaması için tüm önlemler alınmış durumda. Dün olduğunda gibi bugün de insanlarımız gönül rahatlığı ile tatillerini yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

 

GÜLTAK: HEP BİRLİKTE BAŞARMALIYIZ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, koronavirüs salgını sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımlarının hep birlikte başarılması gerektiğini belirtti.

Gültak, Güney’e yaptığı açıklamada, yeni normal süreci başlatmanın ve başarılı olmanın bütün dünyanın hedefi olduğunu ifade ederek, “Ülke ekonomilerinin ve insan ihtiyaçlarının normalleşme sürecine ihtiyacı var. Bu nedenle; ülke olarak bir normalleşme sürecini hep birlikte başarmalıyız. Pek çok vatandaşımız gibi, devletimizin bu pandemi sürecini çok iyi yönettiğini ve dünyaya örnek bir şekilde kontrol altına aldığını düşünüyorum” dedi.

Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yapmaya ve hiç bir vatandaşı yalnız bırakmamaya çalıştıklarını anlatan Gültak, “Akdeniz Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bilim kurulumuzun kararlarını dikkate alarak, bütün yaşam alanlarımızda uygulayarak normalleşme sürecini hep birlikte başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

YILMAZ: NORMALLEŞME SÜRECİNE HAZIRIZ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 Haziran sonrası normalleşme sürecine hazır olduklarını söyledi.

Yılmaz, Güney’e yaptığı açıklamada, belediyelerindeki çalışmaların bu kurallar çerçevesinde devam edeceğini ifade ederek “Toroslar Belediyesi olarak halk sağlığını korumak amacıyla koronavirüse karşı gerekli her türlü önlemi alıyoruz. 11 Mart’tan bu yana devam eden koronavirüs salgını sürecinde güçlü sağlık sistemimizin yanı sıra tüm birimlerimizle ve kurumlarımızla koordinasyonu sağlayarak pandemi sürecini başarıyla atlattık. Tedbirler zamanında ve sıkı bir şekilde uygulandı. Devletimizin açıkladığı normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran’da kapılarını açacak olan belediyemizin kreşinde tüm önlemlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

1 Haziran’da açılacak restoran, kafe, kahvehane ve diğer tesislerdeki dezenfeksiyon çalışmaları ile denetimlerinin aralıksız devam edeceğini anlatan Yılmaz, “Halkımız eski düzeni özledi ama rehavete kapılmamalıyız. Unutmamalıyız ki salgını halen atlatmış değiliz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kişisel tedbirlerini almaya özenle devam etmeleridir” dedi.