Her şeyin ilacı zaman | Güney Gazetesi Mersin

Her şeyin ilacı zaman

Mersin Üniversitesi Basketbol Takımı Koçu Güray Kurtuluş, “Virüs nedeniyle sezonu kapattık. Federasyonun takvimini bekliyoruz. Her şeyin ilacı zaman. Bekleyip göreceğiz” dedi

Her şeyin ilacı zaman


AHMET SÜTCÜ

Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu 11 Mayıs tarihinde yaptığı açıklama ile Türkiye’deki basketbol liglerinde sezonun sona erdiği açıkladı.Türkoğlu’nun açıklamasıyla  Mersin’i Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde temsil eden Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde temsil eden Mersin Üniversitesi sezonu kapattı. İki temsilcimiz federasyonun belirleyeceği takvimi beklerken takvime göre hazırlıklara başlayacakları öğrenildi.

 

“PLAY-OFFA KALACAĞIMIZDAN EMİNDİK. NASİP DEĞİLMİŞ”

Kısıtlı bütçe ile sezona ‘merhaba’ diyen ve sezon içerisinde iyi bir performans sergileyerek herkesin düşer dediği Mersin Üniversitesi, play-off yarışı içinde sezona noktayı koydu. Üniversite ekibi, çıktığı 26 maçta 11 galibiyet ve 15 mağlubiyet alarak 10 sırada sezonu tamamladı. Turuncu-mavililerde koç Güray Kurtuluş, yaptığı açıklama ile sezonu değerlendirdi. “Koronavirüs herkesi etkiledi. Çok zor günler geçirdik. Bakanlığın aldığı kararla önce maçlarımızı erteledi. Federasyon ise ardından ligleri tescil etti” diyerek sözlerine başlayan Güray Kurtuluş, “Kötü başlayan bir sezonu iyi bitirebilirdik. Lakin nasip olmadı. Play-offa kalmak bizim açımızdan şampiyonluktan daha değerliydi. Çünkü çok kısıtlı bütçe ve kadro ile sezona başladık. Ardından devam ettik. Kalan 4 maçımız vardı. Bu kalan 4 maçımızı da kazanarak play-offa kalacağımıza emindik. Nasip değilmiş. Federasyonun aldığı karara saygı duyuyoruz. Her şeyin başı sağlıktır” dedi.

 

“MAAŞLAR DÜŞECEKTİR”

Pandemi süreciyle birlikte yaşanan maddi krizden basketbol camiasının da etkilendiğini söyleyen Kurtuluş, yeni sezonun basketbol camiası adına yeni bir başlangıç olabileceğini açıkladı. Kurtuluş, “Koronavirüs nedeniyle kulüpler çıkmazda. Maddi anlamda büyük bir kayıp yaşadılar. Bana göre sporcuların maaşları düşecektir. Çünkü çok uçuk rakamlara oynayan basketbolcular var. Bunlar bizim liglerimizde de var. Oyuncu menajerim iyi diyerek uçuk rakamlar söylüyor. Oyuncu uçuk rakamlara anlaştıktan sonra da bekleneni vermiyor maalesef. Koronavirüs, basketbol camiası için yeni bir başlangıç olacaktır. Çünkü bu rakamların düşeceğini düşünüyorum. Yeni sezonda sporcular asgari ücretin biraz üstünde bir maaşla çalışacaktır. Çünkü gerçekten zor durumda herkes” sözlerini kullandı.

 

“FEDERASYONUN TAKVİMİNİ BEKLİYORUZ”

Yeni sezonla ilgili henüz bir planının olmadığını açıklayan Kurtuluş, federasyonun açıklayacağı yeni takvimi beklediklerini söyleyerek, “Federasyon 1 ay içinde yeni sezonun takvimini açıklayacağını düşünüyorum. Ona göre bizde çalışmalarımızı yaparız. Basketbol, kapalı alan ve temas oyunu. Kapalı alan olduğu için tescil edildi. Yeni sezonda virüs tekrardan bizi etkileyecek mi bilmiyorum. Oyun anlamında virüsten dolayı futboldaki gibi yeni kurallar gelebilir. Hakkımızda hayırlısı olsun. Her şeyin ilacı zaman. Şu anda bizim için beklemekten başka çaremiz yok. Bekleyip, göreceğiz” ifadelerini kullandı.