Tarhan: Meclis siyasallaştırılmaya evrilmek istendi | Güney Gazetesi Mersin

Tarhan: Meclis siyasallaştırılmaya evrilmek istendi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olaganüstü toplantısında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte salonu terk eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çıkma kararının meclisin siyasallaştırılmaya evrilmek istenmesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tarhan: Meclis siyasallaştırılmaya evrilmek istendi


Mezitle Belediye Başkanı Neşet Tarhan  yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin 250 milyon ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 100 milyon borçlanma istemlerinin görüşüldüğü mecliste görüşlerini ve beklentilerini dile getirdiğini söyledi.

Borçlanma onaylamasına geçildiği ve sonucu belli meclis toplantı salonundan çıkma kararının

Meclis’in siyasallaştırılmaya evrilmek istenmesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Tarhan MESKİ Genel Kurulunda da toplantının başından sonuna kadar salonda olduğunu hatırlattı.

Tarhan’ın açıklamasında şunları dile getirdi:

Neden-sonuç ilişkisinde diyalektik olarak değerlendirme derinliği yakalanamaz ise geriye bazı kişi veya kişilerin yanlış anlaması veya bazı bilinen amaç ile yaptığı yorum kalabiliyor.

Meclis toplantısı sırasında değişik partilerden çok sayıda vatandaş bana mesaj göndererek toplantının seyrini şiddetle eleştiriyorlardı. “Ne yapıyorsunuz?” diye soruyorlardı. 27 yıldır (6 yılı Meclis Üyesi olarak) Mersin Belediye Meclis Toplantılarını izleyen bir kişi olarak 5 saat borçlanma konusunun analitik olarak değerlendirilmesinden ziyade siyasi ön yargıların meclis öncesi kararlaştırıldığı izlenimini veren tartışmaları kamuoyu da izledi. Bu konuda takdiri halka bırakmak gerekir diye düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 16 Mayıs’a kadar olan süreçteki gelir ve gider akış tablolarını tek tek ve anlaşılır şekilde, yapılacak hizmetlerin her birini de şeffaf biçimde uzun uzun izah etti.

Halkımız meclisin borçlanma kararı ile ilgilenmekten ziyade belediyelerimizin halk yararına yaptığı ve yapacağı hizmetleri merak etmekte, izlemekte idi.

Ben bugüne kadar Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer’in belediye bütçesini dürüstçe, akılcı bir şekilde yönettiğine inananlardanım.

Bu nedenle Başkanın istediği miktarlarda olmasa da “Meclisçe uygun görülecek oranda” (ki Mecliste önerim rakamsal olarak da 175 milyon ve 80 milyon olarak ifade edilmiştir) borçlanma yetkileri verilmeli idi.

Rahatsız olduğum bir diğer konu ise;

Belediye Meclislerinde siyasal parti bağlamında konuşmalar yasak olmasına karşın bu bağlamda meclis düzenini etkileyen bazı konuşmalardı.

Mersin ve 13 ilçesinin beklediği hizmetlerin gerçekleşebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e güvenilerek, kendisine moral gücünü vermemiz gerekirdi diye düşünüyorum.

Umarım bundan sonraki meclis toplantıları az sayıda da olsa bazı arkadaşların önyargılarından uzak, konuların daha objektif olarak değerlendirildiği Mersin halkı ile özleşen, Mersin halkının beklentilerine cevap verecek şekilde Türkiye’ye örnek olarak gerçekleşir. (Haber Merkezi)