Ampute temkinli! | Güney Gazetesi Mersin

Ampute temkinli!

Mersin’in tek ampute takımı olan Mersin Ampute Futbol Takımı yönetiminin federasyonun aldığı ‘ligler oynanacak’ kararına temkinli olduğu öğrenildi.

Ampute temkinli!


Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz gün yaptığı toplantı ile Türkiye’deki tüm liglerin 12-13-14 Haziran tarihlerinde başlayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından birçok kulüp karara tepki göstererek sağlık açısından maçların oynanmasının büyük tehdit oluşturacağını açıkladı. Mersin’in tek ampute futbol takımı olan Mersin Ampute Futbol Takımı’nın başkanı Ali Yanaç, liglerin oynanması kararının sağlık açısından büyük tehdit oluşturabileceğini söyledi.

“BİZ AMPUTE FUTBOL TAKIMIYIZ”

Yönetim olarak kararlarının olumsuz olduğunu belirten Başkan Ali Yanaç, “Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımın ortak görüşü maçların oynanmaması gerektiği görüşünde. Açıklanan sağlık protokolüne bizlerin uyması imkansız. Çok katı kurallar var. Bu katı kurallara uymayı tabi ki isteriz. Lakin biz ampute futbol takımıyız. Federasyon bizlerle anket yaptı. Ankete gerekeni işaretledik. Maçların oynanması sağlık açısından büyük bir risk taşıyor” dedi.

“SPORCULAR NASIL İKNA EDİLECEK?”

Sporcuların nasıl ikna olacağı konusunda soru işaretlerinin olduğunu söyleyen Ali Yanaç, “Bizleri federasyon ikna edebilir. Lakin sporcularımızı nasıl ikna edecek. Bizim sporcularımız hassas sporcular. Biz sporcularımızın üzerine çok düşüyoruz. Onları nasıl ikna edeceğiz. Bu noktada federasyon devreye girmesi gerekiyor. Sporcularımızın ailesinden nasıl izin alacağız. Kimse sağlığını tehlikeye atmak istemez. Bu konuda kararın tekrardan gözden geçirilmesi gerekiyor. Sadece biz değil hemen hemen bütün ampute futbol takımı başkanları bu karara karşı” sözlerini kullandı.

“HEPİMİZİN SAĞLIĞI AÇISINDAN HAYIRLISI OLSUN”

“Bizler gereken fedakarlığı göstermeye hazırız” diyen Başkan Yanaç, sözlerini şöyle tamamladı: “Verilecek her karara da saygı duyacağız. Ligler tescillenirse de karara saygı duyacağız. Umarız bu karar tekrardan gözden geçirilir. Hepimizin sağlığı açısından hayırlısı olsun.”