Eğitim-Sen’den sınav tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

Eğitim-Sen’den sınav tepkisi

Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu , koronavirüs salgınına rağmen YKS ve LGS sınavlarının yapılmasına dair alınan karara tepki göstererek , "Sınav kararlarını anlamsız buluyoruz" dedi.

Eğitim-Sen’den sınav tepkisi


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek olan LGS ve YKS sınavları bu yıl koronavirüs salgının gölgesinde yapılacak. Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu sınavların haziran ayında  yapılması kararına tepki gösterdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bir ay içinde YKS ve LGS’nin yapılacağı tarihlerin defalarca değiştirilmesi kabul edilemez. 25-26 Temmuz tarihine ertelenen YKS’nin 27-28 Haziran 2020 tarihine alınması, yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken LGS’nin 20 Haziran 2020 tarihinde yapılmasına karar verilmesini anlamak mümkün değildir. Covid 19 salgınının devam ettiği, hastalık riskinin yüksek oranda sürdüğü bu tarihlerde kapalı sınıf ortamlarında öğrencilerimizi ve sınavda görev alacak eğitim emekçilerini riske atacak bu sınav kararlarını anlamsız buluyor, kabul edilemez olarak görüyoruz" denildi.

Sınav tarihlerinin, turizm sektörünün ekonomik kaygılarını gidermek için öne çekildiği savunulan açıklamada "Sürekli değiştirilen sınav tarihleri nedeniyle gençlerimizin ruh sağlıklarını bozan, kaygılı veliler yaratan bu sınav tarihini belirleme inatlaşması kimseye yarar getirmez. Bakanlık sınav tarihlerini sermayenin gereksinimlerinden hareketle belirlemiş olması bile bu sınav tarihlerine itiraz etmek için yeterli bir nedendir. Eğitim-Sen olarak diyoruz ki:  Salgın riski devam ederken çocuklarımızın sağlığını rant pazarının dama taşı haline getirilmesine izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Eğitim Sen, YKS ve LGS sınavlarının ertelenmesi için change. Org'da imza kampanyası başlattı.