Pozcu’da sakinlik, Hastane Caddesi’nde yoğunluk yaşandı | Güney Gazetesi Mersin

Pozcu’da sakinlik, Hastane Caddesi’nde yoğunluk yaşandı

Koronovirüs tedbirlerinin esnetilmesi kararı sonrası bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmayan Mersin’in Pozcu Bölgesi’nde sakinlik, Hastane Caddesi’nde ise yoğunluk yaşandı.

Pozcu’da sakinlik, Hastane Caddesi’nde yoğunluk yaşandı


Hasan KÜÇÜK ÖZEL HABER

Koronavirüs tedbirlerinin esnetilmesi kararı sonrası Mersin’inde bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmadı. Yasak olmamasına rağmen Yenişehir İlçesi Pozcu Bölgesi’nde insanların dışarıya fazla çıkmaması nedeniyle cadde ve sokaklarda aşırı yoğunluk yaşanmadı. İnsanların çoğunluğunun cadde ve sokaklarda maske takarak dolaştığı ve sosyal mesafeye dikkat etmeye çalıştığı gözlendi. Vatandaşlar kısıtlama olmaması nedeniyle Cuma günü de aşırı bir yoğunluğun oluşmadığına dikkat çekti. Burada görüştüğümüz vatandaşlar sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının olumlu olduğunu dile getirdi.

 

Sema Temur isimli kadın kısıtlamanın kaldırılmasının iyi olduğu görüşünde. Temur, “Kısıtlamanın olduğunu günün öncesi ve sonrası bir yığılma oluyordu. Şimdi çıkıp baktığımda o kadar yoğunluk yok. Pazartesi oluşan yoğunluğunda olmayacağını düşünüyorum” dedi.

 

Şadiye Yalman ise “Bölgede çokta yoğunluk yok. Sokağa çıkma yasağı olmaması daha iyi oldu. Cuma günü insanlar sırt sırta geziyordu şimdi en azından Cuma, Cumartesi, Pazara yayıldılar. Mesela geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günü Pozcu’da yürünemiyordu şimdi yürünüyor. Sokağa çıkma yasağından 1 gün önceki kadar kalabalık yok” şeklinde konuştu.

 

Tülay Tilki de Mersin’in insanlarının bilinçli olduğunu vurgulayarak, “Kısıtlamanın olmaması bize göre iyi oldu. İnsanlar kendilerini bayağı koruyor. Çoğu insan hala evinde kalıyor. Zaruri ihtiyaç dışında dışarıya çıkmıyor” diye konuştu.

 

Nejla Bilgin isimli bir başka kadın ise şunları söyledi: “Anneler günü var ister istemez insanlar hediyeleşmek ve hediye almak için dışarı çıkıyor. Ona rağman fazla kalabalık yok. Birkaç mağazaya girdik yoğun değil. İnsanlar birbirlerine yol veriyor. Dikkatli davranıyor. Yoğunluk olduğu yerlerde de insanlar temkinli”

 

Bilal Süygün ise Pozcu’daki bazı bölgelerde de yoğunluk olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Kurallara pek uyanda yok. Ben Öğretmenevi’nden Pozcu’ya kadar yürüyerek geldim. Maskesiz insanlar çok. Maskesi olsa bile kullanmasını bilmiyorlar. Dün Alanya Sokağı’nda çok fazla kalabalık vardı bugün de var ama dünkü kadar değil”

 

HASTANE CADDESİ’NDE YOĞUNLUK VARDI

 

Akdeniz İlçesi Hastane Caddesi’nde ise yoğunluk yaşandı. Sosyal mesafe kuralına kalabalık nedeniyle uyulamazken çoğun insanların maskesiz dolaştığı görüldü. Mağaza önlerindeki tezgah başlarında kalabalık oluşurken bir ailenin çocukları ile birlikte alışverişe çıkması dikkatlerden kaçmadı. Kuruçeşme Parkı’nda ki banklarda ise vatandaşlar sosyal mesafeye uymadan oturması gözlerden kaçmadı. Polis ekipleri megafonla vatandaşları sosyal mesafeye ve diğer kurallara uymaları konusunda sık sık uyardı. Hastane Caddesi’nde görüştüğümüz insanlar yasağın biraz daha devam etmesi görüşünü dile getirdi. Vatandaşların görüşü şöyle;

 

Aykut Karadaş: Kimsenin kurallara uyduğu yok. Bizde uyamıyoruz. Çıkmamak en iyisi ama mecburen bizde çıktık. Maskesiz insanlar var. Maske takanlar burnunu geçirmiyor. Böyle takmanın bir mantığı yok. Takmamak en iyisi. Sosyal mesafeye uyulmuyor. Her yere temas ediliyor. Herkes birbirinin dokunduğu yere dokunuyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı aslında devam etmesi gerekiyordu. Önümüzdeki haftalarda bunun olumsuzluklarını göreceğiz.

 

Mustafa Yüksel: Kurallara sosyal mesafeye uyan yok. Kimi maskenin yarısını takıyor kimi hiç takmıyor. Uygunluk hiç yok. Hastalığı takan yok. Sokağa çıkma yasağı olsa daha iyi idi. Türkiye genelinde kararların gevşetilmesi erken oldu.

 

İrfan Tepeaşan: Kimse sosyal mesafe kuralına uymuyor. Hafta içinden daha fazla kalabalık var. Zorunlu olarak vatandaş ihtiyacını karşılamak için çıkıyor. Çocuklar ekmek istiyor. İnsanlar çalışacak. İnsanlarda sosyal mesafe bilinci yok. Türkiye’de erken gevşeme yapıldı. Daha fazla koruma gerekirken erken bırakıldı. İkinci bir dalgadan endişe ediliyor.

 

Nihat Ülük: Aslında sokağa çıkma yasağı devam etmesi lazımdı. Hafta sonları bir iki hafta daha devam etmesi gerekiyordu. Herkes iç içe. Sosyal mesafe yok. Daha önceki haftalardaki gibi Cumartesi- Pazar sokağa çıkma yasağı iyi idi. Hafta içindeki kalabalıktan daha fazla sokakta çarşıda insan var.