“İkinci dalga AVM’lerden yayılabilir” | Güney Gazetesi Mersin

“İkinci dalga AVM’lerden yayılabilir”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise 11 Mayıs’ta açılacak AVM’lerin salgında, ikinci bir dalgayı meydana getirebileceğini ve bu durumun bir felakete yol açabileceğini söyledi.

“İkinci dalga AVM’lerden yayılabilir”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri sonrasında aldıkları yeni kararları açıklayarak AVM’lerin de açılacağını duyurdu. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların gevşetilmesini eleştirdi. Bir televizyon programına katılan Başarır, AVM’lerin açılarak hizmete girecek olmasının koronavirüsteki ikinci dalgayı tetikleyeceğini öne sürerek biraz daha sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

Özellikle sokağa çıkma yasağından sonra Mersin’de sokakların eskisinden daha kalabalık olduğuna dikkat çeken Başarır, “Banka sıraları, park ve bahçelerde tehlikeli bir kalabalık vardı. İşte ikinci dalga dediğimiz ve korktuğumuz durum bu. AVM’lerin açılma kararını kim veriyor? İktidar. Denetimini kim yapıyor? Belediyeler. Bu karar alınırken, belediye başkanlarına sorulup ortak bir karar alınması doğru değil miydi? Bu süreçte belediye başkanlarıyla hiç konuşmadılar. Diyelim AVM’leri açtılar ve birden bu AVM’lere yığılma oldu. Bu da ikinci dalgayı tetikler” dedi.

 

“İKİNCİ DALGADA HESABI KİM VERECEK?”

Tedbirlerinde gevşemelerin olabileceğini anlatan Başarır, “Tüm dünyada tedbirler yavaş yavaş gevşetiliyor ama bunu tedbirli bir şekilde ve öngörülü yapmak zorundayız. Diyelim ikinci dalga çıktı. Bunun hesabını iktidar mı verecek, belediyeler mi verecek? 18 yıldır hiçbir şeyin sorumluluğunu üstüne almayan iktidar, bunun sorumluluğunu da bize mi verecekler merak ediyorum. Bence Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, iktidar ve belediye başkanları, ortak bir şekilde bu kararı almak durumundaydı çünkü denetimi de belediyeler yapacak. Türkiye’deki AVM’lerin büyük çoğunluğu kapalı. Düşünebiliyor musunuz binlerce insanın o kapalı yerde olduğunu. İkinci bir dalga buradan yayılabilir. Bence biraz daha sabırlı olmak zorundaydık. Kuaförleri, esnafı, bakkalı bir parça anlayabiliyorum çünkü onların durumu gerçekten çok kötü ama AVM’lerde durum farklı, AVM’ler bir felaket yaratabilir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)