Hayat normalleşiyor! | Güney Gazetesi Mersin

Hayat normalleşiyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan berber, kuaför, güzellik salonu gibi iş yerlerinin 11 Mayıs’ta faaliyete geçeceği açıklandı.

Hayat normalleşiyor!


Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalardır haber bekleyen berber ve kuaför işletmeleri için sevindirici haberi verdi.

Çin’in Wuhan kentine ortaya çıkarak dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen ek genelge ile işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması sebebiyle berber, güzellik salonu, kuaför gibi iş yerlerinde faaliyetlerin geçici süreliğine durdurulacağı belirtilmişti.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; berber, kuaför, güzellik salonu gibi iş yerlerinin ne zaman faaliyete geçeceğine ilişkin alınan kararları açıkladı. Erdoğan açıklamasında, “Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartı le berber, kuaför güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek” dedi.