“15 gün içerisinde asfalta başlayacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“15 gün içerisinde asfalta başlayacağız”

Anamur Belediyesi araç filosuna yeni eklediği Konkasör – Taş Kırma Makinesi’ni Kızılaliler Mahallesi’nde açılması planlanan taş ocağına taşıma işlemini gerçekleştirdi.

“15 gün içerisinde asfalta başlayacağız”


Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makineleri ile gerçekleştirilen taşıma işlemini yerinde inceleyen Hidayet Kılınç, Anamur Belediyesi’nin asfalt dökümünü kendi makineleri ve kendi öz kaynakları ile gerçekleştirmek istediğini belirterek, taş ocağında kullanılmak üzere bir adet Konkasör – Taş Kırma Makinesi ile Makine İkmal Müdürlüğü Parkı’nda bir asfalt şantiyesi kurulumu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Taş Ocağı’nı bir an önce faaliyete geçirmek istediklerini belirten Başkan Kılınç, “1 yıl önce göreve geldiğimizde kendi imkanlarımız ile asfalt dökümü gerçekleştirmenin maliyeti yarı yarıya düşürdüğünü tespit ettik. Bu amaçla yaklaşık 3 ay evvel satın alarak ilçemize getirdiğimiz Taş Kırma Makinemizi bugün itibari ile taş ocağımızın olduğu bölgeye intikal ettirdik. Makinemizin kurulumunu birkaç gün içerisinde gerçekleştirerek biran önce mıcır malzemesi üretimine ve akabinde asfalt dökümüne başlamayı planlıyoruz. Planlamalarımıza göre 15 gün içerisinde asfalt dökümüne başlayabileceğimizi ön görüyoruz. Bu yıl ilk etapta 100 kilometre asfalt dökeceğiz. 5 yılın sonunda da söz verdiğimiz gibi sera yolları dahil Anamur’da asfaltsız yol bırakmayacağız inşallah” dedi. (Haber Merkezi)