Konvoylu 1 Mayıs kutlamasına engel | Güney Gazetesi Mersin

Konvoylu 1 Mayıs kutlamasına engel

DİSK/Genel İş Mersin Şubesi’nde örgütlü temizlik işçilerinin, işyerlerine ait araçlarla oluşturdukları konvoyla 1 Mayıs’ı kutlamak istemesi polis engeline takıldı.

Konvoylu 1 Mayıs kutlamasına engel


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Mersin'de DİSK / Genel İş Sendikası'nda örgütlü işçiler, işyerlerine ait araçlara astıkları sendika bayrakları ve filamlarla 1 Mayıs'ı konvoylarla  yollarda kutlamak istedi. Ancak polisin " yasak" uyarısı ile karşılaşan işçilerin sevinci kısa sürdü. DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada  1 Mayıs İşçi Bayramı'nda  çalışan sendika üyelerinin işyerlerine giderken araçlarına sendikanın bayrak ve flamalarını takarak oluşturdukları konvoyla 1 Mayıs coşkusunu yaşamak istediklerini söyledi. Polisin engellemesi ile karşılaştıklarını dile getiren Göksoy, “1 Mayıs’ta işçiler olarak iş alanlarımızda çalışıyoruz, bunda bir yasak yok da, bayramın coşkusunu iş alanlarımıza taşımakta mı bir sıkıntı var. Koronavirüs salgınını bize önlem olarak gösteriyorlar, keşke bu salgından dolayı işçiler için gerekli olan önlemleri gerçekten almış olsalardı” dedi.

" BAYRAMI KUTLMAMIZ ENGELLENİYOR"

“1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günümüzde sokağa çıkma yasağı olsa da biz işçiler, emekçiler halkın sağlığı, kentin temizliği için alanlardayız" diyen Göksoy, "Çalışırken bize yasak koymayanlar, bayramımızı kutlarken engeller çıkartılıyor. İş araçlarımız ve iş alanlarımızda sendikamızın bayrak ve flamaları ile virüse karşı her türlü önlemi alarak bayramımızı kutlamak istedik. Ancak İstanbul’daki gibi engellere takıldık. Ülkenin birliğinden bahsedenler, resmî tatil ilan edilerek bayramlaştırılan 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günümüze tahammül etmemişlerdir. Bu anlayışı kınıyorum. Can pahasına sokaklarda çalışan, virüsle iç içe olan emekçiler olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Virüs yetmezmiş gibi bir de devlet engeli bu yıl 1 Mayıs’ı buruk geçirmemize neden olmuştur" ifadelerini kullandı.