Bahşiş yasağı davulcuları vurdu | Güney Gazetesi Mersin

Bahşiş yasağı davulcuları vurdu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı birçok sektörü olduğu gibi müzisyenleri de olumsuz etkiledi. Bir buçuk aydır düğün ve eğlence yapılmaması nedeniyle zor günler geçiren davulcular tek ümitleri olan Ramazan’da bahşiş yasaklanınca zor durumda kaldı. Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam müzisyenlerin ve davulcuların durumunun iç açısı olmadığını söyledi.

Bahşiş yasağı davulcuları vurdu


Hasan KÜÇÜK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl Ramazan’da bahşiş toplaması yasaklanan davulcular zor durumda kaldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin ve eğlencelerin yasaklanması nedeniyle yaklaşık 1 buçuk aydır çalışma imkanı bulamayan davulcular bahşiş toplayamayacakları için Ramazan ayında da çalışmıyor.

 

“DURUMLARI İÇ AÇICI DEĞİL”

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam,  Mersin’de 1000’e yakın müzisyen ve 60’a yakın davulcu ve zurnacının koronavirüs nedeniyle düğün ve eğlencelerin iptal edilmesi nedeniyle  büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi. Tek umutları olan Ramazan bahşişinin yasaklanmasının davulcuları daha bir çıkmaza soktuğunu anlatan Daylam, “Şu anda çok kötü durumlalar. Durumları hiç iç acısı değil. Anlatılacak gibi değil. Çaresizlikten faizle para alan var. Kimi devletin vermiş olduğu krediye müracaat ediyor.Kredi de çıkmıyor” dedi.

 

“DEVLETİMİZ EL ATMASI LAZIM”

Yasaklar nedeniyle müzisyen ve davulcuların hiçbir şey yapamadığını anlatan Daylam, “Elleri kolları bağlı evde bekliyorlar. Düzenli bir erzak dağıtımı da olmadı. Devletimiz el atması lazım. Çoğunun borcu var. Bunların çoğu genç olduğu için 1000 TL sosyal yardımdan faydalanamadılar” şeklinde konuştu.