“Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedenini açıklayın” | Güney Gazetesi Mersin

“Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedenini açıklayın”

Mersin Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği, Silifke’de aile hekimi olarak görev yaparken Covid 19 belirtileri ile tedavi gördüğü Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in (50) ölüm nedeninin açıklanmasını istedi.

“Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedenini açıklayın”


Hasan KÜÇÜK

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Silifke’de aile hekimi olarak görev yapan 2 çocuk babası Dr. Ersin Şahin’in 3 gün önce Covit-19'un tüm belirtileri ile Mersin Şehir Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine yattığını belirtti. PCR testi 2 kez negatif gelen Dr. Şahin’e Covit19'un tüm tedavilerinin uygulandığını ancak kurtarılamadığını ifade eden Antmen, “Ölüm raporuna Test Negatif Covid hastası (U07.2) yazılması gerekirken, Viral Pnömoni yazıldı ve Tabip Odası’nın ve ailesinin tüm ısrarlarına rağmen düzeltilmedi” dedi.

Ailenin gerçek ölüm nedenini öğrenmek için Tıbbi Otopsi istediğini anlatan Antmen bu nedenle cenazenin İstanbul Adli Tabipliği’ne gönderildiği söyledi.

Antmen, hükümet Covit-19 vakalarını az göstermek için Dünya Sağlık Örgütünün önerilerine uymama kararlığını sürdürdüğünü kaydetti.

 

“ŞAHİN’İN ÖLÜM NEDENİNİ AÇIKLAYIN”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’de tanımlamada sorun olduğunu bir kez daha dile getirerek, Sağlık Bakanlığı’ndan Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeninin covid -19 olup olmadığının açıklanmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi’nin açıklaması şöyle: Covid 19 nedeniyle bir meslektaşımızı daha yitirdik! Çok üzgünüz!

Covid -19 tedavisi devam ederken bugün Silifke’de kaybettiğimiz Aile hekimi Dr. Erdinç Şahin’in yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, her zaman ailesinin yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

“BİZ KATILMIYORUZ”

Bakan Bey tanımlamada “hiçbir sorun yok” diyor ama biz katılmıyoruz!

Dr. Erdinç Şahin adına Sayın Sağlık Bakanı’na somut olarak soruyoruz:

Silifke’de Aile hekimi olarak görev yaparken üç gündür tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeni nedir?

PCR testi 2 kez negatif çıkan ancak BT’si ve bütün kliniği Covid -19 ile uyumlu olduğu için covid -19 algoritmasına göre tedavisi ve ilaç temini Bakanlığınız tarafından yapılan, Dr. Erdinç Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli:  “Bulaşıcı Hastalık – Doğal ölüm” olarak işaretlenmiş, Ölüm nedeni kısmında ise:  “Viral Pnömoni” yazılmıştır.

 

“HAK KAYBINI ÖNEMSİYOR MUSUNUZ”

Hem Sağlık Bakanı hem de bir hekim olarak size soruyoruz?

Risk grubunda olmayan, herhangi bir kalp ya da solunum sistemi hastalığı taşımayan, BT’si ve kliniği COVID-19 tanısıyla uyumlu 50 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeni sizce nedir?  Tanıda ve ölüm nedeni belirlenmesinde covid-19 ya da şüpheli covid-19 yazılmamasının,  “iş kazası-meslek hastalığının“ belirlenmesinde meslektaşımızda yaratacağı hak kaybını önemsiyor musunuz?

Bütün bu verilere bakınca covid-19 nedeniyle vefat edenler arasında hayatını kaybeden meslektaşımızı da sayacak mısınız? Yoksa meslektaşımız covid -19 salgın süreci ile hiçbir ilgi ve irtibat kurulmadan birçok hasta gibi “viral pnömoniden” vefat etmiş mi sayılacak?

PCR testi negatif olup bütün kliniği covid-19 ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin’de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları covid -19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?