Kutlama coşkusu sokaklara taştı | Güney Gazetesi Mersin

Kutlama coşkusu sokaklara taştı

Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstiklal Marşı’nı evlerinin balkonunda okumak yerine coşkuya kapılan vatandaşlar sokağa indi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz vatandaşları evlerinin balkonuna gitmeleri konusunda uyardı.

Kutlama coşkusu sokaklara taştı


Haber-Kamera  Hasan KÜÇÜK

Toroslar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 21.00’de balkonlardan İstiklal Marşı okumak için etkinlik düzenlendi.

 

 

Bunun için etkinliğe kısa süre kala Tozkoparan Mahallesi’ndeki Modern sitesi önündeki sokak üzerine seyyar sahne ve ses sistemi kuruldu. Ses yayınının başlaması ile birlikte coşkuya kapılan aralarında çocuklarında bulunduğu vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile sahne önünde toplandı. Coşkuya kapılarak sokağa inen vatandaşlar Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından evleri gitmeleri yönünde uyarıldı.  

 

 

Uyarı üzerine kalabalıktan bir kısmı evlerine dönerken bir kısmı ise uzaktan programı takip etti. Saat   21.00’i gösterdiğinde ise balkonlardaki vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar İzmir Marşı’na da ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti. Program havai fişek gösterisi ile sona erdi.