Yeni atanan öğretmenler görev bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Yeni atanan öğretmenler görev bekliyor

Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan 18 Mart’ta ataması yapılmış 20 Bin öğretmene hâlâ görev verilmediğini belirterek atandıkları için görevlerinden ayrılan binlerce meslektaşının mağdur olduğunu söyledi. Ercan meslektaşlarının en geç 4 Mayıs’ta göreve başlatılmaları için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan adım beklediklerini kaydetti.

Yeni atanan öğretmenler görev bekliyor


Hasan KÜÇÜK 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 18 Mart’ta yaptığı yirmi bin öğretmen atamasının kararnamelerini hâlâ göndermedi. Ataması gerçekleştirilen 20 bin öğretmen, duyurunun ardından mevcut işlerini bırakmak zorunda kalırken, kararnamenin gönderilmemesi nedeniyle görevine başlayamadı. Geliri olmayan birçok öğretmen maaşsız bir şekilde evinde atamasının yapılmasını bekliyor.

Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Metin Ercan, 18 Mart’ta ataması yapılmış öğretmenlerimiz bir an önce görevlerine başlamak istediğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslektaşlarını tatmin edici açıklamayı acil olarak yapması gerektiğini söyledi.

Meslektaşlarının en geç 4 Mayıs’ta göreve başlamaları hususunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan adım beklediklerini ifade eden Ercan, “Binlerce arkadaşımız atandıkları için işlerinden ayrıldılar ya da çıkarıldılar. Aralarında evli olan, ailesinin iaşesini karşılayan, ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayanlar da var. MEB bu probleme kayıtsız kalmamalıdır. Ayrıca Selçuk tarafından ilan edilen ilave 20 bin öğretmen ataması için de takvim bir an önce açıklanmalı ve süreç hemen başlatılmalı” ifadelerini kullandı.