23 Nisan coşkusu evlerde | Güney Gazetesi Mersin

23 Nisan coşkusu evlerde

Hayatı olumsuz yönde etkileyen ve can kayıplarına yol açan koronavirüsten dolayı okullarına gidemeyen minikler bu yıl ilk defa evlerinin balkonlardan 23 Nisan’ı kutlayacak.

23 Nisan coşkusu evlerde


Esra Şasi Yağmur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs dolayısıyla bu yıl evlerde kutlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl koronavirüs engeline takıldı. Her yıl dünya çocuklarının katılımıyla büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesinden dolayı okullarda da kutlanamayacak. Aylar öncesinde hazırlıkların yapıldığı okullarda öğrenciler dans, müzik, şiir ve çeşitli yarışmalarla bayramın coşkusunu yaşıyordu. Bu yıl 23 Nisan coşkusunu okullarında değil de evlerinde aileleriyle yaşayacak olan milyonlarca öğrenci evlerinin bir köşesini süsleyerek bu duyguyu yaşamaya devam edecek.

Mersin'de de öğretmenler, velilere gönderdikleri mesajlarda çocukların 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşatmalarını istedi. Bu kapsamda öğrencilerin evlerinin bir köşesinin süslenmesi isteyen öğretmenler, çocukların ezberledikleri 23 Nisan şiirlerini okumalarını istedi.

 

BELEDİYELERDEN BALKONDA KUTLAMA ÇAĞRISI

Mersin’deki belediyeler de 23 Nisan coşkusunu evinde yaşayacak olan çocuklar için çağrıda bulundu. Mezitli Belediyesi '23 Nisan'da balkonda bayram var' afişiyle sosyal medya hesabından duyuru yaptı. 23 Nisan Perşembe günü saat 17.00'de Kelvelli caddesindeki Yeni Mahalle Muhtarlığı yanında ve akşam saat 21.00'da da Kıbrıs caddesi üzerindeki Tece Mahallesi, Tece Gönüllü Evi'nin yanında müzik çalarak kutlama yapacağını duyuran Mezitli belediyesi tüm vatandaşları o saatlerde evlerinin balkonuna davet etti. Mezitli Belediyesi aynı zamanda bugüne özel dijital ortamda resim sergisi düzenliyor. Çocukların çizdiği 23 Nisan temalı resimler belediyenin sosyal medya hesaplarında sergilenecek ve yine 23 Nisan dolayısıyla çekilen videolar da sosyal medya üzerinden yayınlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer  de öğrencilere ve ailelerine bayraklarıyla evlerinin balkonundan kutlama çağrısında bulundu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise vatandaşlara  yaptığı çağrıda 23 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00'da evlerinin balkon ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumalarını istedi