Gitarıyla komşularına moral veriyor | Güney Gazetesi Mersin

Gitarıyla komşularına moral veriyor

Mersinli müzisyen Mehmet Can Reyhan, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan komşuları için evinin balkonundan konser veriyor.

Gitarıyla komşularına moral veriyor


Esra Şasi Yağmur

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de can kayıplarına neden olan koronavirüs bugünlerde insanları her ne kadar evlerine hapsetse de evlerde keyifli vakit geçirme alternatifini ortaya çıkardı. 25 yaşındaki Mersinli müzisyen Mehmet Can Reyhan, bu zor günlerde evlerinden çıkamayan komşularının moral bulması için evinin balkonunda her gün konser veriyor. Evinin balkonuna kurduğu müzik sistemiyle   her akşam bir saate yakın gitarıyla sevilen parçaları seslendiren Reyhan'a komşuları da evlerinin balkonundan eşlik ediyor. Cumhuriyet mahallesinde ailesiyle birlikte oturan Reyhan, sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladığı konseri takipçiler tarafından oldukça beğeni alıyor. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sosyal medya kullanıcısının canlı olarak izlediği yayında gelen istek parçalarını yorumlayan Mehmet Can Reyhan, seslendirdiği parçalarla evlerinde kalan komşularına ve takipçilerine moral veriyor.

 

"MORAL VERMEK İÇİN MÜZİK YAPIYORUM"

6 yaşından beri müzikle ilgilendiğini ve 8 yıldır da profesyonel olarak müzik yaptığını anlatan Reyhan, evde kaldığı bu süreçte müzik yapmayı bırakmadığını söyledi.  Karantina günlerinde evinin içerisinde müzik yaptığını bu zor günlerde insanların da morale ihtiyacı olduğunu düşünerek balkonundan müzik yapmaya başladığını dile getiren Reyhan, "Karantina günlerinde evimin içinde müzik yaparken insanlarında müziğe ihtiyacı olduğunu düşündüm. Moral için başladım balkonda müzik yapmaya. İnsanlar artık balkonlarda sandalyelerini hazırlayıp beni bekliyorlar diyebilirim, yemeklerini bile benim müzik saatime göre ayarlıyorlar tepkiler çok güzel" dedi.

 

GİTAR TELİ KOPTU, İMDADINA BELEDİYE YETİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde balkonunda konser verirken gitarının tellerinin koptuğunu anlatan Reyhan, imdadına Büyükşehir Belediyesi'nin yetiştiğini dile getirdi.

Gitarının telleri koptuğu için belediyeden yardım istediğini söyleyen Reyhan, "Hiç şüphesiz diğer gün bana telleri getirdiler bu zor geçen günlerde bizi yalnız bırakmadığınız için tüm Belediye çalışanlarına, tüm kriz masası çalışanlarına ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e teşekkürler sunarım iyi ki varsınız!" diye konuştu.