Yola çıkan 4 bin gıda kolisi ile tencereler kaynıyor | Güney Gazetesi Mersin

Yola çıkan 4 bin gıda kolisi ile tencereler kaynıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için sosyal belediyecilik anlayışıyla olanaklarını seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı gıda kolileriyle 13 ilçede, mahalle mahalle dolaşarak, gıda seferberliği yürütüyor.

Yola çıkan 4 bin gıda kolisi ile tencereler kaynıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs’ün Türkiye’de etkisini göstermeye başladığı ilk günden itibaren salgına karşı aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalarına tüm birimleriyle güç birliği içinde devam ediyor. Salgın nedeniyle evde kalmak zorunda olan yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için Başkan Vahap Seçer öncülüğünde, sosyal belediyecilik anlayışıyla imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı gıda kolileriyle 13 ilçede, mahalle mahalle dolaşarak, gıda seferberliği yürütüyor. Ekipler, günlük 4 bin adet gıda kolisiyle yola çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi, virüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda kalan, maddi ve manevi olarak sıkıntıya giren yurttaşları önceleyerek, yaşanan bu zorlu süreci dayanışmayla atlatmayı hedefliyor.

Kent genelinde özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayanlarla birlikte bütün yurttaşların taleplerini yerine getirmeye özen gösteren Büyükşehir, hazırladığı 150 bin gıda kolisiyle Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet ulaştırıyor. Yurttaşlar için büyük bir titizlikle hazırlanan gıda kolilerinde mercimekten pirince, yağdan zeytine, çaydan toz şekere kadar kuru gıdalar bulunuyor.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN YOLA ÇIKAN GÜNLÜK 4 BİN GIDA KOLİSİYLE MUTFAKLAR BOŞ KALMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, koronavirüsün Türkiye’de etkilerini gösterdiği 16 Mart’tan itibaren konuyla ilgili Kriz Merkezi oluşturduklarını hatırlattı. Hem Kriz Merkezi’ne gelen datalar hem de mahalle muhtarlarından alınan veriler doğrultusunda, il genelinde bir liste hazırladıklarını ifade eden Gökayaz, ihtiyacı olan yurttaşlara ulaştıklarını vurguladı. Gökayaz, “Bu sürecin bir sağlık boyutu var, bir de sosyal hizmetlerle ilgili farklı bir boyutu var. İnsanlar evlerinde kaldıkları için hem ekonomik hem de daha farklı sebeplerden dolayı gıda temini konusunda bir takım güçlükler yaşadılar ve hala da yaşıyorlar. Şu anda 150 binin üzerinde gıda paketini hazırlıyoruz. İl genelinde Anamur’dan Tarsus’a kadar bütün bölgelerde gıda kolilerinin dağıtımına başlıyoruz” dedi.

Günlük 4 bin adet gıda kolisi hazırlanarak, ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacağını ifade eden Gökayaz, “4 merkez ilçede Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, diğer ilçelerimizde de Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda dağıtımlar gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)