Şimşek’ten nakdi yardım çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Şimşek’ten nakdi yardım çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, koronavirüs nedeniyle iş yerlerini kapatmak durumunda kalan küçük esnaflara, yeşil kartlıların tamamına ve gündelik yevmiyeyle çalışan işçilere nakdi yardım yapılması gerektiğini vurguladı. Mersin’de turfanda sebze-meyve ihracatının başladığına da değinen Şimşek; ihracat noktasında birtakım zorluklarla karşılaşıldığını ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Şimşek’ten nakdi yardım çağrısı


Yaklaşık 650 bin kasap, manav, bakkal, berber, kaportacı gibi küçük esnafın koronavirüs sebebiyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını anlatan Şimşek,

“Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla özellikle sosyal yardım alan ailelere biner liralık yardım yaptı. Bu yardım için teşekkür ediyoruz. 650 bin küçük esnafımızın tamamına özellikle gündelik yevmiyeyle çalışanlara, yeşil kartlıların tamamına da ayrım yapılmaksızın nakdi yardım yapılmasını istiyoruz. Şu anda 4 milyon civarında yardım alan aileye biner lira veriliyor ama yeşil kartlıların sayısı daha fazladır. Bu yardımların ayrım gözetmeksizin yapılmasını talep ediyorum.

Bir de özellikle seçim bölgem olan Mersin, Antalya, Adana gibi yerlerde şu anda turfanda sebze meyve ihracatı başlamıştır. Bununla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığının süreci aktif olarak yönetebilecek bir program uygulamasını istiyoruz. Örneğin limonla ilgili; bir ihracat durduruluyor, bir ön izne bağlanıyor, tekrar serbest bırakılıyor. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve sürecin hızlandırılmasını talep ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)