“Nükleer santral inşaatını durdurun!” | Güney Gazetesi Mersin

“Nükleer santral inşaatını durdurun!”

Tüm dünyada ve Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle ‘evde kal’ çağrıları yapılırken binlerce kişinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santralinde çalışmaların sürmesi tepki çekiyor.

“Nükleer santral inşaatını durdurun!”


İşçilerin sosyal mesafeye uymadan çalıştıkları fotoğraflar sosyal medyada büyük eleştiri alırken NKP dönem sözcüsü Aycan Özkan nükleer santrali yapan şirketlerin 6 bin işçinin ve bölge halkının yaşamlarını hiçe saydığını söyledi. Özkan inşaatın durması için başlattıkları imza kampanyasına herkesi destek vermeye çağırdı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Aycan Özkan, Hazine ve Maliye Bakanı’nın 70 yıllık nükleer santral hayalinin gerçekleştiği yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatarak “Bu hayal rantın, talanın,  doğal felaketlerin hayalidir” dedi.

Halkın nükleer santral değil sağlıklı bir yaşam, güvenceli bir gelecek istediğini ifade eden Özkan şunları söyledi. “Halkın nükleer santral hayali yok. Aya dört şeritli otoyol hayallerini halkın yutacağını sananların halkı nükleer santral hayallerinin peşine takmaları imkansız. Halk nükleersiz sağlıklı bir yaşam istiyor. Sermaye sahiplerinin daha çok kar etmesi için nükleer felaketler, kovid-19'lar istemiyor. Nükleer santral inşaatını derhal durdurun.” (Haber Merkezi)