Muhtardan sıkılan çocuklara etkinlik | Güney Gazetesi Mersin

Muhtardan sıkılan çocuklara etkinlik

Akdeniz İlçesi Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen çocuklar için palyaçolu etkinlik düzenledi. Hafif ticari aracına ses sistemi ve baloncuk makinası yerleştiren Dindar, sokakları gezerek müzik çaldı. Palyaçolar ise balkon ve pencerelere çıkan çocuklara gösteri yaparken, sarkıtılan sepetlere boyama ve hikaye kitabı bıraktı.

Muhtardan sıkılan çocuklara etkinlik


Zeliha Özipek 

Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen çocukların sıkılmaması için etkinlik düzenledi.  Dindar, evlerinde sıkılan çocukları eğlendirmek için ekip oluşturdu. Hafif ticari aracına ses sistemi ve baloncuk makinası yerleştiren Dindar, mahallesindeki sokakları tek gezerek müzik çaldı. Palyaçolar ise havaya baloncuklar püskürtü ve balkon ve pencerelere çıkan çocuklar için çeşitli gösteriler yaptı. Nusratiye gönüllüleri ise sarkıtılan sepetlere hikaye ve boyama kitapları bıraktı. Aileler ise etkinliğe alkışlarla destek verdi.

Muhtar Mehmet Dindar, Zor günlerde psikolojik olarak en çok mağdur olanların çocuklar olduğunu ifade ederek, “Bu durumun çocuklarda iz bırakmaması için etkinlik düzelemeye karar verdik. Aracımıza müzik sistemi kurduk.  Palyaçolarımızın katıldığı etkinlik düzenledik. Eğitimlerine destek olmak için de kitaplar dağıttık. Çocuklara moral verebildiysek ne mutlu bize” dedi.

Etkinlik nedeniyle mahalle sakinlerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Dindar, ileriki günlerde daha güzel etkinlikler yapacaklarını söyledi.