MEM’den gökkuşağı temalı resimlere engel | Güney Gazetesi Mersin

MEM’den gökkuşağı temalı resimlere engel

Karantina günlerinde evde kalmak zorunda olan öğrencilerin kendilerini daha iyi hissetmeleri için başlatılan ‘penceremde dünya var’ projesi kapsamında çizilen gökkuşağı temalı resimler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sakıncalı bulundu.

MEM’den gökkuşağı temalı resimlere engel


Esra Şasi Yağmur

Tüm dünyayı hızla etkisi altına alan ve Türkiye'de de can kaybına yol açan koronavirüsünden dolayı okullarda eğitime ara verilmiş, öğrenciler evlerinde eğitime devam etmeye başlamıştı. Yaklaşık üç haftadır evlerinde eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilerin moral bulması için sosyal medyada başlatılan ‘penceremde dünya var’ gökkuşağı temalı resim çalışması Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından sakıncalı bulunuldu.
Aralarında Mersin'in de bulunduğu birçok ilde Milli Eğitim Müdürlükleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği mesajda  bu çalışmanın LGBTİ' lerin projesi olduğunu, okulların bu projeye katılmamalarını söylendi.
Resim kağıdına çizilen gökkuşağı renklerinin LGBTİ bireylerini temsil ettiği için kampanyaya destek verilmemesi gerektiği ile ilgili ilçe müdürlüklerine atılan mesaj da, " Eğitim camiası bir akıma kapılmıştır. WhatsApptan velilere ödev olarak yollanmaktadır. Bu bir LGBT projesidir. Gökkuşağı onların sembolüdür. Mayıs ayında yapacakları onur yürüyüşünün bir ön hazırlığıdır. Bu mesajı yayıp uyaralım. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız bu projenin parçası olmasın. LGBT sapıklarına destek vermeyelim” denildi

EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, sosyal medyada başlatılan penceremde dünya var adlı projenin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili sendikanın sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, coronavirüsü nedeni ile karantina günlerinde eve kapanmak zorunda kalan çocuklar için öğretmenlerin bir proje başlattığı anımsatılarak, “Tüm çocuklarımız bir kâğıda Gökkuşağı çizip boyayacak. Sonra onu evlerinin camlarına asacaklar. Bu sayede cama asılı gökkuşağını gören her çocuk evde kalanın sadece kendi olmadığını görecek ve yalnız olmadığını hissedecektir. Bu gökkuşağı ile içinde bulunduğumuz stresli durumu biraz renklendirip yeni umutlara ışık saçalım hep beraber. Sizlerde çevrenizdeki insanlara, çocuğu olan yakınlarınıza söyleyerek bize destek olmalarını sağlayabilirsiniz. Şeklinde sosyal medya aracılığıyla başlatılan bu çağrı sonrasında çocukların gökkuşağı çizimlerini pencerelerden paylaşarak #evdekal çağrısı yapma etkinlikleri malum kirli zihniyetler tarafından sapkınlık olduğu gerekçesiyle engellenmeye çalışılıyor. Çocuk dünyası dayanışmayı renklerle, sanatla buluştururken farklılıkları sapkınlık olarak görenlerin bu çocuksu dayanışmayı engelleme gayretlerini kınıyoruz” denildi.