Evde kal kitap oku! | Güney Gazetesi Mersin

Evde kal kitap oku!

Evde kal kitap oku!


Çin'de başlayıp Dünya geneline yayılan ve Türkiye'de de hızla yayılmaya devam eden Korona Virüs salgınına karşı "Evde Kal" sloganına Mersinli minik sporculardan kitaplı destek geldi.

“EVDE KALIYORUM KİTAP OKUYORUM”

Süper Lig takımlarının alt yapılarına gönderdiği yetenekler ile adından söz ettiren Mersin'in başarılı spor kulübü Yenişehir İdman Yurdu'ndan "Evde Kal" çağrısına büyük destek geldi. Yeşil mavili kulübün minik futbolcuları Dünya'yı kasıp kavuran Korona Virüse karşı evlerinden yayınladıkları videolar ile tüm ulusa seslendi. Kulübün başlattığı kampanya neticesinde evde kitap okuma sürecine giren minik sporcular, salgın hastalığın yayılmasını önlemek adına "Evde Kalıyorum Kitap Okuyorum" sloganıyla Sağlık Bakanlığı'nın "Evde Kal" çağrısına destekte bulundu.

MODEL OLARAK ALINABİLİR

Kulüp antrenörleri Bülent Alıcı ve Arif Abdi Meşe'nin başlattığı kampanya ile evde kitap okuyarak zamanını geçiren minik sporcular, hocalarının verdiği program ile çalışmalarını evlerinde güven altında sürdürmeye devam ediyorlar. Hem salgına yakalanmaktan korunmayı hedefleyen hem de sağlık çalışanlarına destek veren Yenişehir İdman Yurdu Kulübü'nün bu başarılı projesinin tüm kulüplerce model alınıp popüler hale gelmesi bekleniyor. Öte yandan kampanyayı beğenenler arasında yer alan Mersinli hayırsever bir muhtardan kulüp sporcularına 100 adet hediye kitap sözü geldi.