Ligin kaderi çizilecek! | Güney Gazetesi Mersin

Ligin kaderi çizilecek!

İçel İdman Yurdu deplasmanda Talasgücü Belediyespor’a konuk olacak. Aynı gün ve saatte İskenderunspor ile Ceyhanspor da karşı karşıya gelecek. Grupta ilk 4 takımın karşı karşıya geleceği maçlarla ligin kaderi çizilecek

Ligin kaderi çizilecek!


HASAN KÜÇÜK

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’un 23.haftasında deplasmanda Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor’a konuk olacak İçel İdman Yurdu karşılaşmanın hazırlıklarını Prof.Dr.Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürüyor. Pazar günü 5 Temmuz İskenderunspor ile Ceyhanspor karşı karşıya gelecek. İskenderun-Ceyhan ve Talas-İçel maçlarıyla ligde ilk 4 sırada yer alan takımlar birbirlerine rakip olacak.

MORALLER YERİNDE

Antrenmana düz koşu ile başlayan kırmızı-lacivertliler, topla birlikte çalışma ve çift kale antrenmanla çalışmalarını tamamladı. Eşmekaya’yı 1-0’lık skorla geçen İçel İdman Yurdu, Ceyhanspor’un evinde Talasgücü Belediyespor ile 1-1 berabere kalmasıyla liderliğe yükseldi. Yeni haftaya lider olarak ‘merhaba’ diyen kırmızı-lacivertlilerde morallerin yerinde olduğu gözlemlendi.

“TALAS’A 3 PUAN İÇİN GİDECEĞİZ”

İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, Talasgücü Belediyespor karşılaşması öncesinde değerlendirmede bulundu. “Bu hafta ilk 4 sırayı paylaşan takımlar birbirleriyle oynuyorlar” diyerek sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, “Ligin kaderi ise bu maçlardan çıkacak sonuçlara bağlı. Deplasmanda iyi oynayan lakin aynı oyunu evinde yansıtamayan bir rakibe karşı oynayacağız.  Ama hangi maçı değerlendirirsek değerlendirelim her maça 3 puan parolasıyla çıkmak istiyoruz. Talas’a 3 puan için gideceğiz” dedi.

“BU HAFTA ÖNEMLİ”

“Ceyhan’dan 2 puan önde olmalarının avantaj mı dezavantaj mı?” sorusuna yanıt veren İbrahim Baş, “Ceyhan’dan 2 puan önde olmamız bizim için avantaj değil. Çünkü Ceyhan bizi evinde yenerse 1 puanla öne geçiyor. Biz bu hafta kazanıp Ceyhan ise İskenderun’da puan kaybederse bu bizim için avantaj olur. Onun için bu hafta önemli. Bu hafta olası galibiyette ve Ceyhan’ın puan kaybıyla psikolojik anlamda ligi bitiririz” sözlerini kullandı.

ONUR KAYA DÖNDÜ

Öte yandan İçel İdman Yurdu’nun ligin 21.haftasında deplasmanda oynadığı Tüysüzspor karşılaşmasında sakatlanan Onur Kaya, yeniden sahalara döndü. Bileğinden sakatlanan orta saha oyuncusu takımla birlikte çalışmalarını sürdürdü. Teknik direktör İbrahim Baş’ın forma şansı vermesi halinde Onur Kaya, Talasgücü Belediyespor maçında sahadaki yerini alacak.