Aktay: İktidarda ayrıştıran bir anlayış var | Güney Gazetesi Mersin

Aktay: İktidarda ayrıştıran bir anlayış var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, iktidarda şehit ve gazileri dahi ayrıştırmaya çalışan bir anlayışın bulunduğunu ifade ederek, “Halkı ayrıştıran, kutuplaştıran bu anlayışın Çanakkale’deki birlik ruhuna, Kurtuluş Mücadelesindeki bağımsızlık aşkına, Cumhuriyet’in yüksek ideallerine sahip çıkması, herkesi bu ülkenin eşit yurttaşı olarak görmesi mümkün değildir” dedi.

Aktay: İktidarda ayrıştıran bir anlayış var


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Aktay, “Çanakkale’de bundan 105 yıl önce işgalcilere ‘dur’ diyenler, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşacak bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yakmış oldular. Anadolu insanının hangi şart altında olursa olsun, işgale ve işgalcilere geçit vermeyeceğini, bağımsızlığı söz konusu olunca nasıl kenetleneceğini tüm dünyaya gösterdiler. O birlik ruhu, 1915’te yedi cihana  “Çanakkale Geçilmez” dedirtti. Ama üç yıl sonra, saraydaki bir kişinin imzasıyla Çanakkale geçildi” ifadelerini kullandı.

O gün bu milletin kendi egemenliğini asla başkasına devretmemesi gerektiğini öğrendini anlatan Aktay şöyle devam etti: “İşgalcilere karşı verdiği destansı mücadeleyle tüm mazlum milletlere umut ve cesaret verdi. Kurtuluşu Cumhuriyet ile taçlandırarak, bir daha yurdunun kaderini tek kişinin imzasına bırakmayacağını, halk egemenliğinin üstünde egemenlik tanımayacağını ilan etti.

Elbette bu büyük zaferler, şehitlerimizin kahramanlıklarıyla kazanıldı.” (Haber Merkezi)