Seçer: “Altyapı sorununu kökten çözüyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

Seçer: “Altyapı sorununu kökten çözüyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde başlattığı altyapı çalışmalarını inceleyerek, “Altyapı sorununu kökten çözüyoruz. Eğriçam, Batıkent ve çevre bölgelerde, diğer mahalleleri de etkileyecek bu yapıyı 2021’in 7’nci ayında bitirmeyi planlıyoruz ama daha erkene almak için de gayretlerimiz var” dedi.

Seçer: “Altyapı sorununu kökten çözüyoruz”


Başkan Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yenişehir ilçesi Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde, yetersiz altyapı nedeniyle yağışların ev ve işyerlerinde oluşturduğu maddi hasarları önlemek amacıyla başlatılan kanalizasyon deplase ve yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmasını yerinde inceledi.

 

PROJE BEDELİ 12 MİLYON 913 BİN TL

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, MESKİ Genel Müdürlüğünün öz kaynaklarıyla başlattığı projenin ihale bedeli 12 milyon 913 bin TL. Proje kapsamında 4 bin 803 metre muhtelif çaplarda boru döşemesi ile ızgara bağlantıları yapılacak. Projeyle 3 mahallede altyapı çalışmaları eksiksiz olarak tamamlanacak; bölgede bulunan tüm ev ve işyerlerinin atık sularının yeni döşenecek şebekeye entegrasyonu sağlanarak, yağmur sularının cadde ve sokaklar boyunca sel baskınları oluşturmasının önüne geçilecek.

 

“SORUNU KÖKTEN HALLEDİYORUZ”

Başkan Seçer, incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan yurttaşların konuyla ilgili şikayetleri bulunduğunu ve bölgede yağmur yağması durumunda önemli sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu sorunu kökten hallediyoruz, çözüyoruz. Eğriçam, Batıkent ve çevre bölgelerde, diğer mahalleleri de etkileyecek bu yapıyı 2021’in 7’nci ayında bitirmeyi planlıyoruz ama daha erkene almak için de gayretlerimiz var. Mümkün olduğunca erken tarihte bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

“2,5 MİLYAR LİRA YATIRIMIMIZ VAR”

Mersin’in birçok bölgesinde altyapı sorunlarının olduğunu dile getiren Seçer, “Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar birçok bölgede bizlerden yatırım bekleyen sorunlar var. Yaylalarda önemli sorunlar yaşıyoruz. Gözne’de, Ayvagediği’nde kanalizasyon arıtma sorunu var. Yine Anamur’da içme suyu şebekesi çalışmalarımız var. Birçok bölgede bu çalışmalarımız sürecek. Bizim 4 yıl içerisinde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeler ile beraber, yani toplam 5 yıllık görev süremiz içerisinde, Stratejik Plan’a koyduğumuz 2,5 milyar lira gibi bir yatırım yapmamız söz konusu. Tabii bugün gerçekleştireceğimiz somut projeler üzerinden gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ZAMANLA BÜTÜN SORUNLARINI AŞACAĞIZ”

Mersin’in farklı ilçelerinde yaşanan temiz içme suyu ve kanalizasyon sorunlarından da söz eden Seçer, şunları söyledi:

“Altyapı, kanalizasyon, içme suyu konusunda projelerle hibe arayışı içerisindeyiz. Anamur’un su ve temiz içme suyu sorunu bizim için önemli. Daha önce bu konuda çalışmalar başlatılmış ama herhangi bir mesafe alınamamış. Orada bizim de çalışmalarımız devam ediyor. İller Bankası kaynaklı finans olanakları oluşturmaya çalışıyoruz. Gülnar ve Mut’ta su, kanalizasyon tamiri, bakımı, revizyonu için ihaleye çıktık, yaklaşık 10 milyon liralık bir bedel. Yine o bölgelerde su cazibe ile sağlanıyor. Depo konusunda çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Yönetime geldiğimizde insan sağlığı açısından hiç uygun olmayan manzaralarla karşılaştık. İvedilikle oraya müdahale etmek için uğraşıyoruz. Umut ediyorum kısa süre içerisinde bütün bu problemlerin üstesinden geleceğiz. Mersin’i çağdaş, çevreye duyarlı, uyumlu kanalizasyon, diğer altyapı çalışmaları, temiz içme suyu, arıtma konusunda önemli yatırımlarla buluşturacağız. Bütün gayretimiz bu. Zamanla bütün sorunlarını aşacağız.” (Haber Merkezi)