CHP Kadın Kolları’na Genç başkan | Güney Gazetesi Mersin

CHP Kadın Kolları’na Genç başkan

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı’na, geçtiğimiz dönemde Silifke Gençlik Kolları Başkanlığı yapan 32 yaşındaki Gülşah Yıldırım Genç seçildi. Genç, “Ailemden, köklerimden gelen Atatürkçülüğe ve sol ideolojiye olan inancımla, CHP programına bağlı kalarak, Atatürk’ün açtığı yolda, koşul ve şartlar ne olursa olsun durmadan yürüyeceğime söz veriyorum. Sokakların ve 1919’un ruhunu yitirmemiş örgütümüze teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Kadın Kolları’na Genç başkan


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları’nın yeni başkanı 32 yaşındaki Gülşah Yıldırım Genç oldu. Genç, geçtiğimiz dönemlerde Silifke Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapmıştı.

CHP Mersin İl Kadın Kolları kongresi cumartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın da katıldığı kongrede tek liste ile seçime gidildi. Önceki dönemde Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olan Olgu Erol Karaaslan’ın da aday olması bekleniyordu ancak Karaaslan sürpriz bir kararla aday olmayınca Gülşah Yıldırım Genç tek aday olarak kaldı. Divan başkanlığını Parti Meclisi üyesi Fatma Güner’in yaptığı kongrede seçimler de blok liste ile yapıldı.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç,  “3,5 yıldır onurla, gururla CHP içinde görev alıyordum. 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde gençlik kolları başkanı olarak çalıştım. Sahada kadınlarla, gençlerle disiplinli bir çalışma yürüttük. Kadınlar ve gençler çalışkan. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seçilmesine destek verdik. Birilerini bir yerlere getiriyoruz. Çok gururluyuz, onurluyuz. Ama artık gençlerle kadınlar güzel yurdumuzda, yarınlarda söz sahibi olsun istiyoruz” dedi.

 

‘SOKAKLARIN VE 1919’UN RUHUNU YİTİRMEMİŞ ÖRGÜTÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Türkiye’nin eğitim, sağlık, adalet, ekonomi, özgürlükler alanında yaşadığı tüm sorunların çözümünde kadın gücüne, kadın hassasiyetine, kadın diline inandığını ifade eden Genç, “Bir kadın susarsa ülke karanlığa, yasağa, yasa boğulur. Ayırmadan, ayrıştırmadan, ezmeden, ezilmeden, adilce yaşayacağımız bir dünya için bu yolda gece gündüz çalışacağız. Ailemden, köklerimden gelen Atatürkçülüğe ve sol ideolojiye olan inancımla, CHP programına bağlı kalarak, Atatürk’ün açtığı yolda, koşul ve şartlar ne olursa olsun durmadan yürüyeceğime söz veriyorum. Sokakların ve 1919’un ruhunu yitirmemiş örgütümüze teşekkür ediyorum. Salon siyasetini sokağa taşıyacağız, kadınlara, gençlere, çocuklara dokunacağız. CHP’ye hiç oy vermemiş kesimlere ulaşmak için kapı kapı dolaşacağız. Gençlikten geleceğe şiarıyla çıktığımız bu yolda genel iktidara uzanan yolun ateşini Mersin’den yakacağız” ifadelerini kullandı.

 

SEÇER, KADIN ODAKLI BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, kadın odaklı belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyenin 26 dairesinden 9’unda kadınların başkan olduğunu, toplam personelin yüzde 21’inin kadın olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Kadın eli değdi, Mersin güzelleşti” dedi.

31 Mart’ta önemli bir başarı elde ettiklerini kaydeden Seçer, “Şimdi içerde ve dışarda şer cepheleri saflarını aldılar. Ortada başarı var. Başarı devam ediyor. Çalışan belediye başkanları var. Halkçı belediye başkanları var. Bu başarılar birilerini kıskandırıyor. Endişe içinde olanlar var. Bunlar rahat durmaz. Su uyur düşman uyumaz. İçerde ve dışarda. Dikkatli olun. Hepinizi itidale çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Çalışanlarla yaptıkları toplu iş sözleşmesinde, “kadına şiddet uygulayanların iş akdinin feshedileceği” maddesinin yer aldığını hatırlatan Seçer,  “Çalışanlarımız şimdi uslu uslu evlerine gidip geliyor. Gözüm üzerlerinde. Bir tanesi benim kız kardeşime elini kaldırırsa, ona sinkaf ederse, onun canını acıtırsa ben de derhal yolları ayırırım. Kadını işe alırız” dedi.